Zöld buszokat tölthetnek a sportcsarnok mellett

2021. január 30. 14:22 | behir.hu

A Zöld Busz projekt részeként elektromos autóbuszok töltésére alkalmas, nagyteljesítményű töltőállomás kaphat helyet a városi sportcsarnok mellett - jelentette be közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A környezetbarát, fenntartható, és megújuló energiát felhasználó közösségi közlekedés elérése fontos célunk. Ennek érdekében született döntés a napokban a Zöld Busz Projekt részeként megvalósuló fejlesztésről, elektromos autóbuszok töltésére alkalmas nagyteljesítményű (minimum 100 kW) töltőállomás telepítéséről a Városi Sportcsarnok területén - írta a városvezető.

Szarvas Péter kiemelte, hogy az önkormányzat a Modern Városok Programban 10-11 elektromos meghajtású autóbusz beszerzését tervezi néhány éven belül. Ezeket a jármúveket lehet majd tölteni a sportlétesítmény mellett található napelemparkból származó energiával. Ezáltal nemcsak kényelmesebb és olcsóbb lesz a tömegközlekedés a városban, hanem nagyságrendekkel környezetbarátabb is - tette hozzá.

A csabaiak a Zöld Busz Programban korábban már kipróbálhatták az elektromos tömegközlekedést, a városban egy hónapig tesztüzemben futó elektromos autóbusz révén.

 

További programok »

Itthon

FEL