Zárcsere történt! S-a schimbat incuietoarea!

2020. január 26. 10:13 | Such Tamás

Magyar és román nyelvű felirat üzen az (ex-)illetéktelen behatolóknak az egyik Lencsési lakótelepi faleveles kukatároló négy ajtaján, ahol az utóbbi hónapokban térdig állt a szemét. Ma már nem.

Egy békéscsabai ismerősöm ismerőse mesélte: lépcsőházuk új közös képviselőt kapott karácsonyra, mégpedig egy fiatal, talpraesett, erdélyi származású nőt. (Jelen esetben a származás lényegbevágó.)

A hölgy egyik első, nagy lépése az volt, hogy lecseréltette a faleveles kukatároló ajtajain a zárakat, ugyanis sokadmagával belefáradt abba, hogy hetek óta térdig állt a kukák körül a hulladék.

 

Lencsési lakótelepi faleveles kukatározó

 

De mielőtt lecseréltette volna a zárat…

Az egyik este épp vitte le a szemetest, amikor a faleveles tárolóban meglátott két, a sötétben bujkáló, zseblámpás alakot, akik gátlástalanul öntötték a padlóra a kukák tartalmát.

Ekkor először magyarul szólt rájuk, hogy „Azonnal csináljanak rendet!”; mire az egyik románul azt mondta a társának, hogy „Nyugi, ez úgy sem ért minket!”. Erre a nő az anyanyelvükön rávágta: „Dehogynem! Nagyon is értem, amit mondanak! Rendőrt hívok, ha nem szedik össze a szemetet!”.

És a romániai állampolgárok engedelmeskedtek.

Másnap lakatost hívott.

Lencsési lakótelepi faleveles kukatározó

További programok »

FEL