Wifi az Orosházi Kórházban - bárki használhatja

2019. február 28. 06:35 | behir

Nemrégiben teljesen kiépült az Orosházi Kórház vezeték nélküli internetes hálózata, ezzel gyorsítva és biztonságosabbá téve az adatforgalmat. A tervezéskor gondoltak a betegekre és a látogatókra is.

Az Orosházi Kórház fekvőbeteg részlegén néhány hete már mindenhol elérhető a vezeték nélküli internetes hálózat, amit egy EU-s betegbiztonsági pályázat révén építettek ki. A rendszer elsődleges célja, hogy az újonnan beszerzett, a betegek adatait rögzítő digitális eszközöket hatékonyan és biztonságosan tudják használni az orvosok és ápolók.

– Ugyanakkor, ha már kiépítettük a hálózatot, kihasználtuk a lehetőséget, hogy egy ettől teljesen függetlenül működő rendszert is kialakítsunk, amin a betegek és a hozzátartozók netezhetnek ingyenesen. Ez lett a Korhaz_Guest (vendég) néven elérhető wifi hálózat – mondja dr. Duray Gergő főigazgató. Ezen a hálózaton a sávszélességet 3 Mbps letöltési sebességre korlátozták, ám ez bőven elegendő arra, hogy a mobilokon, táblagépeken honlapokat, híreket olvassanak, közösségi oldalakat böngésszenek, YouTube-ot nézzenek vagy emailezzenek.

– A Guest mellett van egy belső, dolgozóknak létrehozott zárt hálózat is, ami teljesen külön működik a nyitott wifitől. Ezt kifejezetten a kórházi munkára használják kollégáink, és ide kizárólag kétszintes azonosítással – jelszóval és regisztrált készülékkel – lehet csatlakozni, ezzel is növelve a biztonságot – tette hozzá Katona Zsolt, a kórház üzemeltetési osztályvezetője.

Aki tehát szeretne a kórház fekvőbeteg részlegén netezni, az keresse meg mobil eszközén a képen pirossal jelölt Korhaz_Guest hálózatot és már csatlakozhat is az internetre - ingyenesen.

 

További programok »

Itthon

Új kenyér ünnepe a Kistérségi Szociális Központban

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban is ünnepséget rendeztek augusztus 20-a alkalmából. A vendégeket az intézmény igazgatója, valamint Békéscsaba polgármestere is köszöntötte csütörtökön, a kenyérszentelést követően pedig egy hagyományőrző népi zenés műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.
2019. augusztus 22. 17:42
FEL