Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. május 30. 10:25 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút, Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok.

A Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút-felújítás elkészült, a kerékpárút forgalomba-helyezése még nem történt meg. A Kerekegyházi út építési munkálatai befejeződtek.  Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A Kétegyházi úton és a Kígyósi úton kerékpárút felújítása illetve építése elkészült. A megépült szakaszok forgalomba-helyezése még nem történt meg, azok továbbra is munkaterületek!

A Békéscsaba – Vesze közötti Élővíz-csatorna töltésén készült kerékpárút forgalomba-helyezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút aszfaltozását befejezte a kivitelező. Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy az elkészült létesítményeket csak saját felelősségre vehetik igénybe.

 

 

Békéscsaba, Gerla településrészen megvalósítandó Csabai utca, Dobozi út – Csalogány utca közötti szakasz; Napsugár utca, Magvető utca, külterületi út, kerékpárút, valamint a Pósteleki erdőben sétány építésére a kiviteli szerződés aláírása megtörtént. A terület-előkészítési munkák folyamatban vannak. A Magvető utcában az ivóvíz-rekonstrukciós munkálatok befejeződtek.

A projekt részét képezi egyedi tervezésű komplex fedett pihenőhelyek létesítése (Gerla, Póstelek, Munkácsy Emlékház, Bányatavak – madárles építésével, Szabadkígyós). A létesítmények építése folyamatban van. Gerlán a Wenckheim Károly tér felújítása is folyamatban van. A projekt keretében „attrakciós elemként” a volt autósmozi mellett egy kerékpáros extrém pálya épül, a hozzá kapcsolódó komplex fedett pihenőhellyel együtt. A kerékpáros extrém pálya pumpapályaként lesz kialakítva, amely nevét a rajta alkalmazott kerékpáros technikáról kapta, ugyanis a megfelelő "pumpáló" mozgással hajtva a biciklit, tekerés nélkül lehet körbe haladni akár 10-20 körön át a hullámvonalú pályatesten.

 

 

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés során kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL