Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. június 17. 09:58 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek.

Érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése Körte sor és Vesze között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút, Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok.

A Bartók Béla úti és a Temető sori kerékpárút felújítása elkészült, a kerékpárút forgalomba-helyezése még nem történt meg. A Kerekegyházi út építési munkálatai befejeződtek.  Az utca csak korlátozottan alkalmas közlekedésre. A Kétegyházi úton és a Kígyósi úton a kerékpárút felújítása illetve építése elkészült. A megépült szakaszok forgalomba-helyezése még nem történt meg, azok továbbra is munkaterületek!

A Békéscsaba – Vesze közötti Élővíz-csatorna töltésén készült kerékpárút forgalomba-helyezése folyamatban van, addig a lakosság számára a töltésen futó szakasz nem használható. A Fényes városrész és a Lencsési lakótelep közötti közlekedés a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút aszfaltozását befejezte a kivitelező.

Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy az elkészült létesítményeket csak saját felelősségre vehetik igénybe.

A Békéscsaba, Gerla településrészen megvalósítandó Csabai utca, Dobozi út – Csalogány utca közötti szakasz; Napsugár utca, Magvető utca, külterületi út, kerékpárút, valamint a pósteleki erdőben sétány építésére a kiviteli szerződés aláírása megtörtént. A terület-előkészítési munkák folyamatban vannak. A Magvető utcában az ivóvíz-rekonstrukciós munkálatok befejeződtek. A külterületi szakasz egy részén, a kastélyparkhoz kapcsolódóan megkezdődött a tükör készítése, ezért a szakasz közlekedésre nem alkalmas. A pósteleki kastélyparban elkezdődött az elektromos kábel kivitelezése árokásással és védőcső lefektetésével.

A projekt részét képezi egyedi tervezésű komplex fedett pihenőhelyek létesítése (Gerla, Póstelek, Munkácsy Emlékház, Bányatavak – madárles építésével, Szabadkígyós). A létesítmények építése folyamatban van. A projekt keretében „attrakciós elemként” a volt autósmozi mellett egy kerékpáros extrémpálya épül, a hozzá kapcsolódó komplex, fedett pihenőhellyel együtt. A kerékpáros extrém pálya pumpapálya, amely a nevét a rajta alkalmazott kerékpáros technikáról kapta, ugyanis a megfelelő "pumpáló" mozgással hajtva a biciklit, tekerés nélkül lehet körbe haladni akár 10-20 körön át a hullámvonalú pályatesten.

Gerlán a Wenckheim Károly tér felújítása is folyamatban van a projekt részeként. A park kivitelezési munkálatainak eredményeként térkő és szórt burkolatú sétányok és pihenőhelyek létesülnek, melyeket színes virágágyások és díszcserjék öveznek.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés során kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

Helyszíni bejárás és tájékoztató a Nádas soron

A Modern Városok Program "Geotermikus hőhasznosítás Békéscsabán” projekttel kapcsolatban tartott sajtónyilvános helyszíni bejárást a munkálatokat végző cég kedd délután a Nádas soron. A szakemberek a helyszínen többek között tájékoztattak arról, hogy hol tart jelenleg a kivitelezés valamint, hogy miért nem állhat le a fúrás.
2021. július 28. 11:22
FEL