Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. október 7. 06:14 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

A forgalomba-helyezési eljárással jelenleg érintett szakasz: a Békéscsaba és Szabadkígyós közötti út. A forgalomba-helyezési eljárás lezárásáig mindenki csak saját felelősségére használhatja a létesítményt.

Ezúton jelezzük, hogy az elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságokat, a sebességet (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalombiztonságának védelme érdekében ellenőrzik.

A projekt keretében elkészült kerékpárforgalmi létesítmények nyomvonalán közlekedési táblák, valamint egyedi tervezésű, a Wenckheim családot is bemutató turisztikai információs táblák kihelyezése megtörtént. Folyamatban van 6 térfigyelő kamera elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt pálya). A bányatavaknál lévő kilátó villámvédelme elkészült.

A Wenckheim kerékpárút egyes szakaszain közvilágítás, térvilágítás létesül:
Lencsési út-Veszei kerékpárút külterületi szakaszán; a pósteleki sétányon; a pósteleki pumpapályánál (DIRT). A munkák előreláthatóan december közepére valósulnak meg. 

A fentiek mellett kérjük, hogy a projekt keretében elkészült egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL