Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. szeptember 17. 10:31 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

A forgalomba-helyezési eljárással jelenleg érintett szakaszok: Békéscsaba-Szabadkígyós közötti út, Ligeti sor-Sikonyi utca.

A forgalomba-helyezési eljárás lezárásáig mindenki csak saját felelősségére használhatja a létesítményt.

Ezúton jelezzük, hogy az elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságokat, a sebességet (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalom-biztonságának védelme érdekében ellenőrzik.

A projekt keretében elkészült kerékpárforgalmi létesítmények nyomvonalán közlekedési táblák, valamint egyedi tervezésű, a Wenckheim családot is bemutató turisztikai információs táblák kihelyezése megtörtént. Folyamatban van 4 térfigyelő kamera elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt pálya). A bányatavaknál lévő kilátó villámvédelme elkészült.

A Wenckheim kerékpárút egyes szakaszain közvilágítás, térvilágítás létesül:
Lencsési út-Veszei kerékpárút külterületi szakaszán; a pósteleki sétányon; a pósteleki pumpapályánál (DIRT). A munkák előreláthatóan december közepére valósulnak meg. 

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex, fedett pihenőhelyek, padok, asztalok) és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL