Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. január 29. 07:33 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

Kivitelezéssel jelenleg érintett szakaszok: Gerla településrész, Gerla és Póstelek közötti földút útszakaszok, Békéscsaba és Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

Békéscsaba Gerla településrészen a Csabai út Csalogány utca közötti szakaszon a kerékpárút elkészült. A Magvető utca burkolatának javítása, illetve az utca földutas szakaszán az aszfaltozás befejeződött.

Az előző gerlai-pósteleki szakaszok forgalomba-helyezése folyamatban van, a létesítményt csak saját felelősségre lehet használni.

A Csabai utca Csalogány utca és a buszmegálló közötti szakaszon, a 42145-ös jelű út burkolatán, a szükséges helyeken a lokális pályaszerkezet-csere, valamint az aszfaltozás is elkészült. A forgalomtechnikai jelzések felfestése megtörtént.

A Szabadkígyós – Békéscsaba földútszakaszon a nyomvonal kitűzésével elkezdődtek a kiviteli munkák, jelenleg az útalap készítése folyik. A teljes szakasz építésének határideje 2022 június eleje.

A Ligeti soron elkezdődött a kerékpárút nyomvonalán a homokos kavicságyazat terítése. A Ligeti sor időszakosan és szakaszosan járható. A teljes szakasz építésének határideje 2022 június eleje.

A folyamatban lévő szakaszoknál (Békéscsaba és Szabadkígyós között, Ligeti soron) jelenleg a munkálatok szünetelnek. Az elkészült létesítmények téliesítését elvégezte a kivitelező. Amint az időjárás lehetővé teszi, folytatódik a kivitelezés. 

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés során kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok) és a kihelyezett kerékpáros kellékek épségére vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Bányatavaknál lévő új kilátó megrongálódott, ezért ismételten kérjük Önöket, hogy óvjuk értékeinket!

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL