Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. november 14. 16:48 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020. augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

Kivitelezéssel jelenleg, illetve a közeljövőben érintett szakaszok: Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok, Békéscsaba-Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

Békéscsaba Gerla településrészen a Csabai út Csalogány utca közötti szakaszon a kerékpárút elkészült. A Csabai utca Csalogány utca - buszmegálló közötti szakaszon a 42145-ös jelű úton az útburkolaton a szükséges helyeken a lokális pályaszerkezet csere, valamint az aszfaltozás is elkészült.

A Magvető utca burkolat javításához szükséges burkolat marása megtörtént, a Magvető utca földutas szakaszán az útalapozás, kőterítés és az aszfaltozás elkészült.  A Gerla belterület - Póstelek külterületi földút alapozás elkészült, az aszfaltozás, padkarendezés folyamatban van.  Pósteleki főcsatorna menti kerékpárút szakaszon az aszfaltozás elkészült.

A Pósteleki Kastélyparkban az erdei sétány szakaszon befejeződött a stabilizer burkolat terítése, a sétány gyalogosan járható.

A Pósteleki parkoló is megújult a projekt keretében A burkolat erősen leromlott állapotban, számos helyen töredezett volt, ezért felújítása szükségessé vált.

Az előző gerlai-pósteleki szakaszok műszaki átadás-átvételi eljárása folyamatban van, a létesítmény még nincs forgalomba helyezve, csak saját felelősségre lehet használni.

A Szabadkígyós – Békéscsaba földút szakaszon a nyomvonal kitűzésével elkezdődtek a kiviteli munkák, jelenleg az útalap készítés folyik.

A Ligeti soron a kivitelező megkezdte a felhagyott távhővezeték vasbeton csatornájának az elbontását. A Ligeti sor időszakosan és szakaszosan járható.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (komplex fedett pihenőhelyeken padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros kellékek épségére vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

A napokban elkezdik mérni Békéscsaba levegőminőségét

Levegőminőség-mérőállomás érkezett Békéscsabára. Az új szerkezet már a héten elkezdi gyűjteni az adatokat, januártól pedig az országos hálózatba is bekapcsolódhat. A konténer a Jaminai rendelőintézet udvarán kapott helyet, hétfő délelőtt.
2021. november 29. 17:16
FEL