Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. október 5. 09:58 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd további szakasszal bővültek.

A kivitelezéssel jelenleg és a közeljövőben érintett szakaszok: Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok, Békéscsaba-Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

Békéscsaba Gerla településrészen a Csabai út Csalogány utca közötti szakaszon a kerékpárút elkészült.

A Csabai utca Csalogány utca - buszmegálló közötti szakaszon a 42145-ös jelű úton félpályás útlezárás mellett az útburkolaton a szükséges helyeken a lokális pályaszerkezet cserét végzi a kivitelező. Szükség van a padkán a belógó gallyak levágásra, ennek előkészületeit is megkezdték.

 

Gerla, Csaba utca (fotó: Fodor Anikó)

 

A Magvető utca burkolat javításhoz szükséges burkolat marást elkezdték, a Magvető utca földutas szakaszán az útalapozás, kőterítés elkészült az utca szakasz járható.

A Gerla belterület - Póstelek külterületi földút alapozás nagy ütemben folyik, a kőterítést végzik, a földút nem járható. A Pósteleki főcsatorna menti kerékpárút szakaszon az aszfaltozás elkészült. A Pósteleki Kastélyparkban az erdei sétány szakaszon befejeződött a stabilizer burkolat terítése, a sétány gyalogosan óvatosan járható.  

A Szabadkígyós – Békéscsaba földút szakaszon a nyomvonal kitűzésével elkezdődtek a kiviteli munkák.

A Ligeti soron egyelőre nem végeznek látványos tevékenységet a kivitelezés előkészítése folyik.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük a Tisztelt Érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük az érintettek szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

Körforgalom épül a gyulai sportcsarnoknál

Mintegy 288 millió forintból épül körfogalom a gyulai sportcsarnoknál – jelentette be pénteken, sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő, Görgényi Ernő polgármester és Povázsai Pál, a NIF Zrt. Útfejlesztési igazgatóságának projektiroda-vezetője.
2021. november 26. 14:40
FEL