Wenckheim Krisztinára emlékeztek Szabadkígyóson

2019. augusztus 5. 16:41 | behir

Wenckheim Krisztina születésének 170. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a szabadkígyósi Wenckheim kriptában. Az évfordulón a családtagok és a város vezetése közösen koszorúzták meg a sírt.

Wenckheim Krisztina 1849-ben született Ókígyóson, azaz a mai Szabadkígyóson. A grófnő a segítőkészségéről és jóindulatáról vált ismertté, közkedvelt volt környezetében.

Születésének 170. évfordulója alkalmából a családtagok megemlékezést tartottak a Wenckheim kriptában. Wenckheim Karin, Krisztina grófnő unokájának felesége elmondta: nagy öröm számukra, hogy a város megemlékezik szerettükről, az emlékét fenntartják és a kastéyl is megszépül.

 

 

– Egyrészt nagyon örülök annak, hogy a belső rész jól karban van tartva. Másrészt mindketten úgy gondoljuk, hogy ha a történelem úgy hozta volna, akkor még most is a kastélyban laknánk, és mi gondoskodnánk a renoválásról – fogalmazott Wenckheim Karin.

Az évforduló apropóján, a Wenckheim családot mélyen tisztelő városvezetés is megemlékezett az egykori grófnőről. Balog József polgármester kiemelte, hogy Wenckheim Krisztinát nagy tisztelet övezte az egész megyében.

 

 

– Az a tény, hogy a grófnőnek hét gyermeke született, és ők a megye és az ország több pontján ban szereztek birtokot maguknak, közismertté tette a Wenckheim nevet, aminek mi a mai napig nagyon örülünk – jegyezte meg a polgármester

Szabadkígyós vezetése a kerek évfordulóra szeptemberben egy hangversennyel készül, amelyet a szabadkígyósi kistemplomban rendeznek meg.

További programok »

FEL