Warhol finisszázs: Különleges programokkal zár az évtized kiállítása

2019. május 24. 09:48 | behir

Az Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a ..-ig című tárlat, amely a Munkácsy Mihály Múzeum egyik leglátogatottabb kiállítása volt, 2019. május 26-án 18 órakor bezárja kapuit. A szenzációs, 88 egyedi Warhol-művet és relikviát felvonultató tárlatot gazdag programsorral búcsúztatja a múzeum. Azok számára, akik eddig nem látták a kiállítást, és azoknak is, akik már látták, érdemes lesz május 25-én ellátogatni a Munkácsy Mihály Múzeumba.

A 2019. május 25-én, szombaton, 18 és 24 óra között zajló finisszázson a látogatók bepillantást nyerhetnek Andy Warhol filmművészeti munkásságába és megtekinthetik a Hullócsillag (Factory Girl) című életrajzi ihletettségű mozifilmet. Zenei produkcióval lép fel a DMDX vs. LOOPS art punk jazz formáció Budapestről. Felolvasást hallhatunk a művész élet- és művészetfilozófiáját fémjelző szellemes, frappáns, ám néha kissé pimasz Andy Warhol-idézetekből. A múzeumi szitanyomó műhely egész éjszaka várja az érdeklődőket, ahol Lonovics László képzőművész segíti majd a vállalkozó kedvű vendégek munkáját.

Az eseményen az autentikus amerikai ételek és italok mellett a valódi szlovák prémium sört, az Urpinert is megkóstolhatják a résztvevők. Az Andy Warhol kedvenceit felvonultató menüsor ezen az estén nem tartalmaz majd Campbell leveskonzervet, azt csupán a kiállításban és a múzeumi boltban találják meg a vendégek…

Az est során az érdeklődők a kiállítás társkurátora, Gyarmati Gabriella vezetésével tekinthetik meg a tárlatot. A művészettörténész ezen az estén elsötétített teremben kalauzolja az érdeklődőket, zseblámpák fényével irányítva a figyelmet az emblematikus Warhol-művekre.

A Munkácsy Mihály Múzeum igyekszik a legméltóbb, Andy Warholnak is tetsző módon, kötetlen formában elköszönni a világhírű művésztől. Mint mondják: öröm, hogy vendégül láthatták…

A rendezvény ideje alatt kerül sor Virág Éva békéscsabai festőművész több képből álló műtárgykollekciójának ünnepélyes átadására is, amely ezután a múzeum gyűjteményét gazdagítja majd.

 

Éjszakai finisszázs a Munkácsy Mihály Múzeum Andy Warhol kiállításában

 

Programok:

18.00, 21.00 és 23.00-kor Különleges, zseblámpás tárlatvezetés a kiállításban

19.00 Virágh Éva festőművész ünnepélyes festmény ajándékozása

19.30 A Hullócsillag (Factory Girl) című mozifilm vetítése

21.00 Felolvasás Andy Warhol emblematikus idézeteiből

22.00 DMDX vs. LOOPS art punk jazz formáció koncertje (Budapest)

 

18.00–24.00

Szitanyomatok készítése a múzeum szitázó műhelyében

Hot dog, popcorn, whiskey kóla és Urpiner sörkóstoló

Élményfotózás Andy Warhol és Marilyn Monroe társaságában

 

Belépődíj: 1 000 Ft/fő, a múzeum a programváltoztatás jogát fenntartja.

 

További programok »

FEL