Finisszázs a Munkácsyban - Búcsúzik a Warhol-kiállítás

2019. május 26. 13:09 | Szendi Rita

Méltó módon búcsúzik a Munkácsy Mihály Múzeum az Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a ...-ig című tárlattól. A szervezők a nem mindennapi, 115 egyedi Warhol-művet és relikviát felvonultató tárlatot gazdag programsorozattal búcsúztatták szombat este. A nagy sikerű kiállítás ugyanis május 26-án, 18 órakor bezárja kapuit.

Tíz év kellett ahhoz, hogy Békéscsabára érkezzen ez a nagyszabású kiállítás, amire talán a jövőben nem lesz lehetőség - fogalmazott Gyarmati Gabriella, a múzeum művészettörténésze. Mint mondta: a finisszázs egy kiállítás ünnepélyes lezárása, amelyet ez a tárlat megérdemel.

- Nem megszokott módon, zseblámpákkal vezettem körbe a teremben az érdeklődőket, így ugyanis csak arra tudnak figyelni, amire én szeretném - fejtette ki a művészettörténész.

Az egyórás tárlatvezetést követően bemutatták a békéscsabai festőművész, Virág Éva műveit. A művész ugyanis tizennégy alkotást ajándékozott a múzeumnak. A festő elmondta: egy erdélyi sorozatról van szó, amely az ott élők mindennapjait dolgozza fel.

 

További programok »

Kultúra

„Miért félsz a naptól, baby? A naptól nem kell félni!”

Énekelte többször is a csabai Ifi Casino Blues Kocsmájában az S-Modell zenekar csodálatos, balkezes, raszta hajú gitárosa, Pribil György. A 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt muzsikus sajnos nem domboríthat augusztus 22-én, a főtérre tervezett megabulin. Pedig be nagyon komálta a várost.
2020. augusztus 14. 18:13
FEL