Finisszázs a Munkácsyban - Búcsúzik a Warhol-kiállítás

2019. május 26. 13:09 | Szendi Rita

Méltó módon búcsúzik a Munkácsy Mihály Múzeum az Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a ...-ig című tárlattól. A szervezők a nem mindennapi, 115 egyedi Warhol-művet és relikviát felvonultató tárlatot gazdag programsorozattal búcsúztatták szombat este. A nagy sikerű kiállítás ugyanis május 26-án, 18 órakor bezárja kapuit.

Tíz év kellett ahhoz, hogy Békéscsabára érkezzen ez a nagyszabású kiállítás, amire talán a jövőben nem lesz lehetőség - fogalmazott Gyarmati Gabriella, a múzeum művészettörténésze. Mint mondta: a finisszázs egy kiállítás ünnepélyes lezárása, amelyet ez a tárlat megérdemel.

- Nem megszokott módon, zseblámpákkal vezettem körbe a teremben az érdeklődőket, így ugyanis csak arra tudnak figyelni, amire én szeretném - fejtette ki a művészettörténész.

Az egyórás tárlatvezetést követően bemutatták a békéscsabai festőművész, Virág Éva műveit. A művész ugyanis tizennégy alkotást ajándékozott a múzeumnak. A festő elmondta: egy erdélyi sorozatról van szó, amely az ott élők mindennapjait dolgozza fel.

 

További programok »

FEL