A Jókai színház Dzsinije teljesítette egy kislány cica-kívánságát

2020. június 7. 06:24 | Csiffáry Zsuzsanna

Az Aladdin című mesejáték Dzsinije teljesítette Szakálos Janka kívánságát: a kislánynak elvitték azt a cicát, amire nagyon vágyott. Végigkísértük a kívánság teljesítését a cica születési helyétől egészen új otthonáig.

A Jókai színház hagyományosan mindig készül valamilyen felhívással a gyerekek számára, amelynek lényege, hogy alkotásra hívja az ifjabb közönséget. Az Aladdin előadásához több program is társult, ennek egyike az volt, hogy a gyermekek kívánságaikat írhatták meg a darabban szereplő Dzsininek. Szakálos Jankának a leghőbb vágya egy kiscica volt, a Dzsini pedig úgy döntött teljesíti a kérését. 

Németh Gabriella a Jókai színház marketing csoportvezetője elmondta, hogy Dzsini egy ideig nem talált cicát, de aztán Janka édesanyja felfigyelt egy posztra. Megtudták, hogy Hégely Barbaránál négy kiscica született, és neki rajtuk kívül már van 3 macskája  és egy kutyusa. Barbara szereti az állatait, de úgy gondolta, hogy megválik a született kisállatoktól, ajándékba is adná annak, aki igényt tart rá. 

– A kiskutyám négy éve lesérült, elkezdte húzni a hátsó lábait, púposan tartotta magát. Az orvos gerincsérvet diagnosztizált, B-vitamin injekciót adott, a műtétet túl drágának találtam, inkább alternatív módon akartam segíteni. Interneten értesültem róla, hogy Szolnok környékén van egy kutyakocsi, azonnal mondtam, hogy igényt tartanánk a „szekérre”. El is mentünk érte, vittük a kutyát, és a parkolóban, ahol találkoztunk, úgy kellett utánarohanni, mert amint alátettük, gyorsan elindult vele. Egy évig használta, pihenni is tudott benne, este kivettük, kapott vitaminokat, csont- és porcerősítőt, tornásztattuk, és meg is gyógyult – mesélte el Hégely Barbara, aki azt is megosztotta velünk, hogy bár nehéz a kis állatoktól való elválás, tudja, hogy mind jó helyre kerülnek.

Ha már így minden összeállt, a Dzsini jó szívvel tudta teljesíteni Szakálos Janka kívánságát, aki egy vörös, foltos kiscica úja gazdája lehet. A kislány a cicusnak a Sütikanál nevet adta.

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

 

További programok »

FEL