Vízilabda: Jól kezdtek, de végül alul maradtak a csabai pólósok

2019. január 26. 15:14 | behir

Ősszel 13—7 arányban győzött az OSC a fővárosban a Békéscsaba ellen, ezért most a pályaválasztó nagyon készült a visszaváróra. Igaz, nem volt jó előjel, hogy Németh Dánielre, Mucsi Zsoltra és Fodor Ádámra nem számíthatott a házigazdák vezetőedzője, ám így is jobb eredményt értek el a viharsarkiak, mint a tavaly szeptemberi találkozón.

 

Swietelsky-Békéscsaba—A HÍD OSC Újbuda 5—8 (1—2, 2—2, 0—3, 2—1)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, B csoport, Békéscsaba, 100 néző. V.: Juhász Tibor, László Gábor. Békéscsaba: Ormai — Sóvári, Tóth F. 1, Mikházi, Páll, dr. Szilágyi, Ajtai 3. Cs.: Hesz, Gyebnár, Laczó P., Borsos, Takács 1, Vozár B. Edző: dr. Szilágyi Kristóf, Borsos Pál, Csabai Zoltán. OSC: Szalai — Kincses 2, Turán 2, Szegedi 1 (1), Dávid 1, Vásárhelyi, Szabó P., Sipos Cs.: Szeles, Rohály, Ofella 1, Truszka, Csordás, Juhász, Sipos 1. Edző: Tóth László. Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 3/0. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Vásárhelyi. Az eredmény alakulása: 0—1, 1—1, 1—4, 3—4, 3—8.

Egy nagyon jó erőkből álló fiatal, zömében ifjúsági és junior korúakból álló OSC érkezett Békéscsabára, amely végig remekül védekezett és igencsak gyorsnak bizonyultak. Az első félidőben még egészen jól muzsikált a tartalékos viharsarki alakulat, de egy idő után fogyóban volt a koncentráció. A folytatásban házigazdák egyre kevésbé tudták a vendégek zárt falát feltörni, amit alátámaszt, hogy mindössze öt gólig jutottak a fővárosiakkal szemben. Persze ebben az is benne volt, hogy a csabaiak sokszor sietették a támadásikat, amikbe így rendre hibák csúsztak, nagy volt a pontatlanság, máskor pedig rossz döntéseket hoztak, annak ellenére, hogy igazán extra dolgot nem mutatott be ellenfelük. A nyolc kapott gól még jónak mondható, ami a védekezést dicséri, annak ellenére, hogy e téren is akadt helyenként kisebb figyelmetlenség, ugyanis akadtak elkerülhető gólok a mérkőzés folyamán. Végül az OSC azt játszotta, ami várható volt, a hazaiak eladott labdáiból sokszor éltek a támadások lehetőségeivel, így győzelmük is megérdemelt.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — A hozzáállással és az akarással nem volt gond, de a pontatlan és fegyelmezetlen támadójáték miatt magunkat vertük meg.

 

Forrás: csabapolo.hu

További programok »

FEL