Vízilabda: Győzelemmel felérő vereséggel nyitott a Békéscsaba

2018. szeptember 23. 13:19 | behir

A Swietelsky Békéscsaba az OB I B-ben nagy, és előre láthatólag nehéz menetelésbe kezdett szombaton. Az alaposan átalakult gárda elsőre a jó erőkből álló Vasas otthonába látogatott, akikkel szemben tavaly 1:1 volt a mérleg. A mieink nehezen lendültek játékba, ám a második félidőben már olyan produkciót mutattak, amivel lehet keresni valójuk a jövőben.

 

Vasas SC—Swietelsky-Békéscsaba 7—5 (3—1, 3—1, 1—3, 0—0)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, B csoport, Budapest, Komjádi uszoda, 100 néző.

V.: Knézy Jenő Márk, Juhász Gábor. 

 

Vasas: Tihanyi — Kistamás 2, Bóbis 1, Hajdu A. 1, Farkas 1, Csémi, Makszim. Cs.: Maschefszky, Fazekas, Fekete, Trombitás 1 (1), Korom 1, Békési. Edző: Plézer János. 

Békéscsaba: Ormai — Sóvári 2, Mikházi, Páll, dr. Szilágyi 1, Ajtai 1 (1), Takács 1. Cs.: Lukácsi S., Lukácsi M., Gyebnár, Tóth F., Fodor, Csökmei. Edző: dr. Szilágyi Kristóf, Fodor Ádám.

Gól emberelőnyből: 11/1, ill. 6/1. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Gyebnár, dr. Szilágyi. Az eredmény alakulása: 0—1, 6—1, 6—3, 7—3.

 

A Vasas soraiban kapott helyet, a békéscsabai nevelésű Hajdu Attila, ugyanakkor a vendégeknél az ugyancsak saját nevelésű, de Szegeden tanuló Csökmei Richárd ugrott a vízbe. Érdekesség, hogy a kétezres évek nagy erőssége, Lukácsi Sándor ismét a második vonalban vállalta a játékot, ráadásul fiával, Lukácsi Marcellel együtt játszott a békéscsabai csapatban. A nagy öregek közül ezúttal még Gyebnár György kapott szerepet a Vasas elleni derbin.

A kezdés után 25 másodperccel a békéscsabaiak dr. Szilágyi Kristóf révén, egy formás akciót követően megszerezték a vezetést. Igaz, a következő hat gólt zsinórban a házigazdák érték el. Ekkor még meglehetősen döcögött a szekér, látszott az újjá formálódó csapaton, hogy még alaposan össze kell szoknia a megannyi új játékosnak. A Vasas ötgólos előnyének birtokában, 6—1 után nem nyílt tovább az olló, sőt, egyre jobban felzárkózott a csabai egylet, még a győzelem lehetősége is felsejlett. Ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a második félidőre alaposan feljavult a viharsarkiak védekezése, fegyelmezetten és nagy alázattal tette dolgát mindenki. Ekkor már a támadások is tudatosabbak voltak, pedig klasszikus center nélkül volt kénytelen kiállni a vendéggárda. Az újoncok, így Mikházi Máté, Takács Gellért és a két gólig jutó Sóvári Gergely jól teljesítettek, hasznos munkát végeztek. Ormai Zoltán átlagon felüli teljesítményt nyújtott, több ziccert hárított, és bőven ötven százalék fölötti kapusteljesítményt nyújtott. Ahogy a csapaton belül fogalmaztak: előre aláírták volna ezt az eredményt.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — Fegyelmezett védekezésnek köszönhetően a második félidőre elbizonytalanítottuk a több utánpótlás válogatottal felálló hazaiakat. Inkább nem gondolok bele, hogy milyen eredmény születhetett volna, ha a Békés megyei uszodák nem egyszerre zárnak be a téli átállás során, és folyamatosan tudtunk volna edzeni az elmúlt héten…

 

További eredmények: Ceglédi VSE—Kaposvári VK 13—10. BVSC-Zugló—A HÍD OSC-Újbuda 17—8. Szegedi FVCS—MAFC 113, Budapest 26—3. Dunakanyar Waterpolo, Szentendre—Fehérvár VSE, Székesfehérvár 12—8.

 

 

Forrás: csabapolo.hu

További programok »

Sport

FEL