Vízilabda: Esélyeshez méltó KSI-győzelem az Árpád fürdőben

Nem kisebb ellenfél jutott osztályrészül a csabai vízilabdásoknak az első fordulóban, mint a tavaly még legfelsőbb osztályban szereplő KSI együttese. A mostani vendégeknek nem titkolt célja az, hogy azonnal visszajussanak az OB I-be. A fővárosi gárda gólzáporos mérkőzésen nyolc találattal diadalmaskodott Békéscsabán.

Dr. Szilágyi Kristóf ezzel a mérkőzéssel debütált edzőként a hazai felnőtt csapat kispadján, könnyebb ellenfelet is el tudott volna képzelni elsőre, de elmondása szerint egy napnál többet nem foglalkozott a sorsolással, ezt a feladatot kellett megoldani.

Már az első ráúszásnál, illetve az első néhány kontratámadásnál látszódott, hogy úszásban a két együttes között elég nagy a sebességkülönbség. A fővárosi gárda tele van utánpótlás válogatott fiatal játékosokkal, és ez hamar ki is domborodott. Kevés gólon tartani a KSI-t, ez volt a legnagyobb célja a hazai csapatnak, bízva abban, hogy így egy szoros eredményt el lehet majd érni.

A találkozó első negyedében nem is volt ezzel különösebb gond, viszont az is látszott, hogy a vendégcsapat védekezésben is jeles, nemcsak támadásban. A csabai pólócsapat nagyon nehezen tudott a kapu közelébe kerülni, helyzetekig eljutni, az első negyedben egyetlen gólra futotta erejéből, a fővárosiak pedig négyszer zörgették meg Gál kapus hálóját.

A második negyedben a két együttesnek sikerült lemásolnia az elsőt, hiszen ez a játékrész is 4-1-es vendégsikerrel zárult. A felzárkózást még az is gátolta, hogy 20 másodperccel a vége előtt büntetőt hibázott a hazai együttes, a kapufa is a vendégeket támogatta. A mérkőzés feléhez érve tehát 8-2-re, magabiztosan vezetett Horváth János együttese.

A harmadik negyedben aztán érdekes fordulatot vett a találkozó, egyik csapat sem nagyon ügyelt a védekezésre, felváltva potyogtak a gólok. Reménykeltő teljesítményt nyújtottak ebben a játékrészben a csabaiak, aminek meglett az eredménye: 7-6-os sikerrel zárta ezt a részt Szabó Zoltán vezérletével a hazai együttes. Természetesen még ez is ötgólos vendégelőnyt jelentett, de így azért már szebbnek tűnt a dolog (9-14).

Nem állt meg a góltermés az utolsó etapban sem, viszont visszaállt a fővárosiak dominanciája, és a vendégek örülhettek többször. 7-4-re nyerték ezt a szakaszt.

Ha a végeredményt nézzük, annyi gól esett ezen a találkozón, mint amennyi máskor két mérkőzésen összesen. A 21-13-as vendégsiker magabiztos győzelmet jelez, viszont az is tény, hogy a 13 dobott gól a hazai oldalon szintén sikernek számít. Ahogy a találkozó után dr. Szilágyi Kristóf edző kiemelte, nem sok csapat fog 13 gólig jutni ebben a bajnokságban a KSI ellenében.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-kor startoló Kezdőkör című magazinunkban láthatják. A mérkőzést ezt követően, 21 órától teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

Megosztás:

Címke: , , ,