Vízilabda: Csabai bronzérem Aradról

2023. augusztus 14. 10:43 | behir.hu

A csabaiak serdülő csapata több gyermek korosztályú játékossal kiegészülve Aradon, egy nemzetközi tornán csobbant vízbe péntektől vasárnapig.

Miközben itthon zajlott az első ízben kiírt Békésút Kupa gyermek korosztályú felkészülési torna, addig a serdülők Aradra utaztak és egy három naőpos tornán bizonyíthattak.

Az Ajtai Miklós edző vezette fiatal gárda egy négycsapatos nemzetközi tornán mutatta meg, hol is tart az egy hónapja tartó nyári felkészülésben. A négy együttes körmérkőzést játszott, ráadásul minden ellenfelével kétszer is megmérkőzött, vagyis minden gárda hat derbin jutott túl, mire végeredményt hirdettek.

A csabaiak az első napon hat góllal kikaptak a nagyváradiaktól, a brassói rivális azonban csak egy találattal bizonyult jobbnak, míg a házigazdával szemben 12-12-es döntetlent értek el. Ajtai Miklós együttese szombatra megfelezte a különbséget a Nagyvárad ellen, az aradiaktól viszont kétgólos vereséget szenvedett, vasárnap pedig egy magabiztos h,étgólos sikert aratott a Brassóval szemben.  

– Egy remek, jól előkészített, szép környezetben lezajlott tornán vehettünk részt. Sok találkozón bizonyíthattak fiataljaink, akik a végére alaposan el is fáradtak. Ennek ellenére a mérkőzéseken kívül amolyan „strandolós” edzéseket is tartottunk. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtott a gárda, amit az eredménysorunk is alátámaszt. De még innen is van hová fejlődni az őszi bajnoki rajtig. Mindenki sok játéklehetőséget kapott, külön öröm, hogy a gyermek korosztályúak is eredményesen hozzátettek a közöshöz. A torna végén különdíjakat is kiosztottak, tőlünk Pallag Nándor érdemelte ki a torna legtechnikásabb játékosa címet. – értékelt a csabaiak mestere

A békéscsabai csapat kerete: Krizsán Lőrinc, Lantos Balázs (kapusok), Bazsó Máté, Czupper Dániel, Csüllög Csongor, Fölker Zaránd, Nagy Ákos, Pallag Nándor, Pónya Olivér, Puha Zalán, Restye Zsombor, Szathmáry Zsombor, Szatmári Levente, Szlúka Ádám.

A torna végeredménye: 1. Nagyvárad, 2. Arad, 3. Békéscsaba, 4. Brassó.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL