Nagyokat meccseltek a csabai fiatalok a hódmezővásárhelyi tornán

2020. július 26. 09:23 | behir

A korábbi, koronavírus-járványból fakadó meccshiány után alaposan belelendültek a derbikbe a csabai pólósok. Mint ismert, a szövetség által szervezett, az országos bajnokságokban szereplő csapatok számára kiírt Nyári Kupában hetente játszanak, két forduló között pedig egy felkészülési tornán vett részt az ifjúságiakból és serdülőkből álló vegyes csapat.

A csabai gárda Hódmezővásárhelyen csobbant vízbe a Gyarmati Dezső Sportuszoda fedettjében, mégpedig a helyi strand létrejöttének 90 éves évfordulója alkalmából kiírt egész napos gálán – írja a csabaiak honlapja. A békéscsabaiakon és a házigazdákon kívül a Csongrád együttese harcolt az elsőségért körmérkőzéses formában.

A Csabai Csirkefogók VK először a nagyon jó erőkből álló, a bajnokságban is előkelő helyezéssel bíró csongrádiakkal találkozott és 15–10 arányban alulmaradt. A folytatásban viszont 10–9-re legyőzte a Hódmezővásárhelyi VSC-t, így a második helyen végzett.

A fiatalok edzője, Ajtai Miklós így foglalta össze a mai nap tapasztalatait:

– Jó kis edzőmeccseket játszottunk, tegyük hozzá, szünet nélkül, ugyanis az első és a második összecsapás a miénk volt. Az első találkozó előtt úgy gondoltam, akár háromesélyes is lehet a találkozó, ám tény, erős gárdája van a csongrádiaknak. Úgy vélem tisztességes eredményt értünk el ellenük. A kényszerkapussá előlépett Vozár Miklós egyre jobban belejön az új posztjába, Lukácsi Marcell hozta a szokásost, gólerősnek bizonyult. Remekül pörgött Csatári Szabolcs és csak dicséret hangján szólhatok a nagy visszatérő Demeter Nándor teljesítményéről. Vozár Bálint is hasznosan játszott mindkét találkozón – fogalmazott.

A tornán a következő csapat szerepelt: Vozár Miklós (kapus), Bozgán Bence, Csatári Szabolcs, Demeter Nándor, Dobos Ferenc, Károlyi Szabolcs, Kis Sándor, Kiss-Schusztek Dávid, Kósa Bence, Lukácsi Marcell, Paksi Benedek, Paksi Gergő, Szalai Bálint, Szalók Tamás, Vozár Bálint.

A kora délutáni órákban még egy gálamérkőzést is játszottak. Ezen a házigazdák egykori és mai játékosai néhány fiatallal kiegészülve alkották az egyik csapatot; a másikat pedig a délelőtti ifjúsági torna három csapatának legjobbjai. Az előző csapatban helyet kapott Ajtai Miklós is, akinek nevéhez fűződik az első gól. Az ifjúsági vegyes gárdában a békéscsabaiak közül bizonyíthatta rátermettségét a 16 éves újdonsült kapus, Vozár Miklós, a mezőnyben pedig az egy-egy gólos Demeter Nándor és Vozár Bálint. Továbbá játéklehetőséget kapott Csatári Szabolcs, Lukácsi Marcell és Paksi Benedek is. Ezt a találkozót 9–8-ra a hódmezővásárhelyi nosztalgia csapat nyerte.

 

További programok »

FEL