Vízilabda: A végére majdnem elfogyott a csabai előny

A már tét nélkül bíró utolsó alapszakasz mérkőzésen a már felsőházba jutott csabai együttes egy későbbi alsóházas csapatot, a Racionet Honvédot fogadta az Árpád fürdőben.

A találkozó egyértelmű esélyese volt tehát a viharsarki legénység, pici gondot az jelentett csupán, hogy dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző nem a medence széléről irányította ezúttal a csapatát, hanem korábbi piros lapja miatt csak nézőként lehetett jelen a találkozón.

Nehezen lendültek bele a csapatok, kevés gól esett az első negyedben: majdnem négy percet kellett várni az első találatra, ami a csabai csapatkapitány Németh Dániel nevéhez fűződött. A fiatal Honvéd-játékosok ezután tudtak még egyenlíteni, de a maradék időben már csak a hazaiak találtak be, az első negyed után 3-1 volt az állás.

A második játékrész meglepetéssel indult miután egy percen belül egyenlített a vendég együttes. Szabó Zoltán ezt követően belelendült, két gólt hintett Dér Levente kapujába. Ennek ellenére csak egyetlen találattal vezetett a második etapot követően csapata, miután a védekezésbe azért csúszott még hiba, és a negyed végén megint gólínség következett (5-4).

A második félidő első négy percében felváltva estek a gólok, nem tudott elmenni ellenfelétől a Békéscsaba. 7-6 után aztán a még mindig parádézó Szabó Zoltán vezérletével két perccel a negyed lefújása előtt először vezetett három góllal a hazai együttes (9-6). A csabaiak  balkezes játékosa nem mellesleg már öt gólnál tartott. A találkozó végére fél tucatot szerzett, pontosan a csabai gólok felét. Boros László fiai ettől függetlenül nem csüggedtek, bevittek még egy találatot, így továbbra is nyitott maradt a meccs (9-7).

Három perccel a találkozó vége előtt eldőlni látszott a történet. Már 12-8-ra vezetett a hazai együttes ekkor, de a fővárosiak másképp gondolták… Nagy hajrába kezdtek, és négy másodperccel a vége előtt Ormai kapus bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy végül beigazolódjon a papírforma. 12-11 a vége.

Jöhet a felsőházi rájátszás, ahol nyolc kemény mérkőzés vár a csabai együttesre, persze ennél mindenféleképpen jobb teljesítmény szükséges majd. Az első kiélezett derbi a következő hétvégén lesz idegenben, az ellenfél még nem ismert, a sorsolást a hét elején tartják.

 

Megosztás:

Címke: , ,