Víz világnapi előadássorozat a Vízműben – Mindnyájan tehetünk a bolygónkért

2023. március 22. 11:04 | Csiffáry Zsuzsanna

Közel 100 diák vett részt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban szervezett víz világnapi előadássorozaton. A közreműködők látványos és interaktív produkciókkal igyekeztek felhívni a hallgatók figyelmét arra, hogy a bolygónk állapota mindannyiunktól függ.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban vezetősége március 22-én, a víz világnapja alkalmából előadássorozatot szervezett. A délelőtt folyamán, a témához kapcsolódóan több programon is részt vehettek a diákok az emeleti díszteremben. 

Schnider György, az intézmény igazgatója beszámolt arról, hogy március 21-én az európai földmérők és térinformatikusok világnapja apropóján megkoszorúzták a hatvan éve felállított, ifjú mérnökök szobrát.

Ezen a napon a földméréssel kapcsolatos előadásokat hallgathattak a diákjaink. Ma pedig, a víz világnapján értelemszerűen a vízzel és a környezetvédelemmel, illetve a fenntartható útépítássel kapcsolatos előadásokkal bővülhet az ifjúság tudása. Ebben közreműködnek az Alföldvíz és iskolánk munkatársai – emelte ki az intézmény igazgatója. 

Leel-Őssy Gábor egészségügyi gázmester, agrármérnök-mérnöktanár, környezetvédelmi szakmérnök, mezőgazdasági-vízgazdálkodási szakmérnök előadása a „Víz és a globális környezeti problémák kapcsolata" címet kapta.

Fotó:Behir.hu/Petró Zsolt

– Mondanom sem kell, hogy mennyire fontos a víz, illetve maga az élet. Az iskolában nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak a tudományhoz kapcsolódó ismereteket tudjuk átadni, hanem egyfajta szemléletmódot is, amit reményeim szerint a diákok beépítenek az ő életükbe is. Az előadásokban igyekszünk felhívni a tanulók figyelmét arra, hogy mekkora a baj a hétköznapjainkban. Szeretnénk, hogy mi, emberek közösen tudjunk az előadásokban említett gondokon segíteni fogalmazott Leel-Őssy Gábor

A szakember kitért Sir David Attenborough, természetkutató és dokumentumfilmes példaértékű munkásságára. Hangsúlyozta, hogy az angol szakember hozzáállása a bolygóhoz és a természethez, kivételes és követendő. 

Csütörtökön szintén közel 100 diák vehet majd részt egy környezetvédelmi előadáson. 

Fotó:Behir.hu/Petró Zsolt

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
11:45
FEL