Vívás: Lenkefi Soma győzelme mellett értékes csabai helyezések

2020. november 17. 11:50 | Kovács Dávid

Az Alföld Vívó Akadémia versenyzői a kadet és junior vívók újabb Magyar Kupa versenyén folytatták a pontgyűjtést a jövő évi Európa- és világbajnokságra.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a csabai klub legjobb eredményét rögtön az első versenyszámban, kadet férfi párbajtőrben Lenkefi Soma érte el. Galli Zsolt versenyzője összeszedetten, fegyelmezetten vívott, így magabiztos győzelmekkel jutott be a nyolcas döntőbe. Itt kicsit megtorpant, így csak kiélezett mérkőzésen, egyetlen találattal győzte le az óbudai Horváthot. Az elődöntőben újra magabiztos volt, így készülhetett a fináléra.

A BVSC versenyzője, a korábban Tóth Marcellt búcsúztató Kó Ágoston volt az ellenfél és úgy nézett ki, hogy megállíthatatlan lesz ezen a napon. Lenkefi az első harmad utáni szünetben 12-7-es hátrányban volt, ezt követően azonban jött a fordulat. A csabai versenyző megtalálta a győzelemre vezető akciókat, harcos, koncentrált vívással 8-1-es rohammal megfordította az állást. Lenkefi Soma élete első egyéni aranyérmét ünnepelhette. Tóth Marcell 25., Apáti Bálint pedig 60. lett a 94 vívót számláló mezőnyben.

A kadet lányok közül két csabai tehetség is a legjobb nyolc közé jutott. A még csak serdülő Gachályi Gréta és Kovács Emese is remekelt. Előbbit a későbbi győztes, MTK-s Wimmer Dorina, utóbbit az ezüstérmes, székesfehérvári Salamon Réka állította meg. Gachályi 5., Kovács 8., Oláh Lili 17., Bencsik Anna 20. lett.

A klubvezetés hasonlóan jó szereplést várt a junioroktól is. A férfiak mezőnyében (92 vívó) Keszthelyi Zsombor jutott legtovább, de nem sikerült megismételnie az előző versenyen mutatott remek vívását, így ezúttal meg kellett elégednie a 13. hellyel. Szabó Bence 29. lett.

A junior nők versenyében 77 induló közt a még mindig sérüléssel bajlódó Dékány Kinga két klubtársát is búcsúztatva jutott a negyeddöntőbe, ahol szoros csatában vereséget szenvedett a korosztály legjobbjától, Muhari Esztertől (Honvéd). Gachályi Gréta útját éppen Dékány állta el a döntőbe vezető úton, de 10. helyezésére büszke lehet. Oláh Lili 18., Bencsik Anna 22., Kovács Emese 23., Rácz Odett pedig 25. lett.

A szövetség még nem pontosította a jövő évi versenynaptárt, de a válogató versenyek harmadánál, negyedénél tartunk. A legjobb csabai versenyzők közül a junior lányoknál Dékány Kinga a 3., a fiúknál Keszthelyi Zsombor szintén a 3., a kadet lányoknál Gachályi Gréta a 9., a kadet fiúknál Lenkefi Soma az 5. helyet birtokolja.

További programok »

FEL