Vívás: Ezüstös kupahétvége

2018. november 19. 19:11 | behir

Dékány Kinga egyéniben, az Alföld Vívó Akadémia csapatban szerzett második helyezést a junior női párbajtőrözők Magyar Kupa versenysorozatának újabb állomásán, amelynek a Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont.

A nyolcvanhat fős mezőnyben szerb vívók is indultak. A csabai egylet mind az öt vívója felkerült a 64-es táblára, ahol Krnács Anna, Rácz Odett és kellemetlen meglepetésre Petri Renáta búcsúzott - írja a klub beszámolója. Kazár Dóra remekül vívott egészen a tizenhatos tábláig, ahol 13-11-ig a szerb Grijak ellen is kézben tartotta az asszót, de a hajrában előbb kiegyenlített az ellenfél, majd a győztes találatot is ő vitte be. Dóra ezzel 13. lett. A továbbra is remek formában vívó Dékány Kinga gond nélkül jutott be a nyolcas döntőbe, ahol nem kisebb ellenfél várt rá, mint a tatabányaiak kadet VB-ezüstérmese, Gnám Tamara. Mérkőzésük igazi rangadó volt, melyen 14-14 után a csabaiak tehetsége szép védés-visszaszúrással vitte be a győztes találatot. A következő asszóban aztán revánsot vett Kazár legyőzőjén: Dékány-Grijak 15-8. A nagydöntőben megismétlődött az előző verseny párosítása, hiszen Büki Lili várt rá a fináléban. Akkor, még az olimpia előtt Kinga nagy különbséggel győzött. Most úgy tűnt, Lili nyer simán, 14-9-re vezetett már, de Kinga szívós munkával kiegyenlített. A győztes tust viszont a tatai lány adta. Az AVA versenyzője így a dobogó második fokára állhatott, s ezzel a ranglistán is feljött a második helyre.

A 2018-19-es szezonban, a felnőttekéhez hasonlóan a junioroknál is megrendezik a csapat Magyar Kupa-versenyeket is. A csabai lányoknak a Tapolca csapata nem jelentett akadályt, s máris jöhetett a rangadó a válogatottakat a soraiban tudó Honvéd ellen. Az első kivételével az összes asszót a viharsarkiak nyerték, így a vártnál is magabiztosabban nyerték az összecsapást. A döntőben a remek napot kifogó Vasas ellen úgy tűnt meglesz az aranyérem is, főleg 25-15-ös állásnál. Ezt követően négy csörtét a fővárosiak nyerték, s minimális különbséggel, de a mérkőzést és az aranyérmet is a Vasas vihette haza.

Úgy látszik, ezüstkorszak köszöntött a csabai klubra, legalábbis, ami a csapatok kupaszereplését illeti. A junior fiúk bravúrezüstje után a felnőtt női csapat szerzett ezüstérmet, s most a junior hölgyek is a dobogó második fokára állhattak. Folytatás a jövő héten, amikor újra a felnőtteke következnek.

 

FEL