Visszatért Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszba!

2018. március 24. 13:00 | behir.hu

Március 21-től újra látható a Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszban! A produkciót abból a célból hozták létre, hogy megmutassák a társművészetek miként tudják egymást erősíteni egy rendhagyó előadásban. Ebbéli szándékukat siker koronázta, a Lúdas Matyi immár negyedik alkalommal tér vissza a Fővárosi Nagycirkuszba.

A Lúdas Matyi a cirkuszban produkció elsősorban az általános iskolás diákoknak szól, ugyanakkor az egész család számára szórakozást nyújt, függetlenül attól, hogy mikor ismerkedtek meg Fazekas Mihály költeményével.

Az előadás egyszerre merít az eredeti műből, a magyar népmesei motívumokból és ad választ korunk fontos kérdéseire úgy, hogy megmarad a tartalom és a mondanivaló. A történet üzenetét erős szimbólumokkal jelenítik meg, ami az eredetivel ellentétben nem a furfangról és a bosszúállásról szól, hanem a belátásról, a fejlődésről, a megbocsátásról, arról, hogy mind lehetünk jobb emberek, és hogy erre embertársainknak is meg kell adnunk az esélyt.

Fekete Péter főigazgató elmondta ezt pedig mind a cirkusz nyelvén, a cirkusz eszközeinek segítségével mesélik el, ahol a fejlődés és az odafigyelés ugyanolyan fontos, mint az alázat, a szorgalom, a bizalom, a szelídség vagy a hűség. Az előadással közelebb hozzák az iskolai tananyagot a diákok számára, és ezt a célt szolgálják az azt követő rendhagyó órák is: március 21-én a házi állatokról tartottak előadást a manézsban, március 23-án pedig egy matematika órát a porondon.

A cirkuszpedagógiai program a világon számos helyen ismert és jól működő színházpedagógiai és múzeumpedagógiai programok mintájára jött létre, amit a cirkusz széles körben kíván bevezetni Magyarországon. A kezdeményezés által a cirkusz aktív segítséget tud nyújtani nemcsak a reál, mint a matematika, biológia, fizika, de az egyéb társadalomismereti tárgyak elsajátításához is.

A Lúdas Matyi a cirkuszban előadás április 2-ig, húsvét hétfőig játsszák.

 

További programok »

Kultúra

FEL