Visszatekintő: Szente Béla képviselő, 1. választókerület – Fidesz-KDNP

2024. április 14. 14:15 | behir.hu

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Szenta Béla beszámolóját olvashatják.

Több mint harminc éve élek családommal az 1. számú választókörzetben, és 2006-10 után másodszor vagyok annak önkormányzati képviselője. Ismerem az utcáit, házait, kisboltjait, parkjait, játszótereit, és ismerem az itt élőket. Különleges, százarcú része ez a városnak, hiszen a hajdani VI. kerület régi Csabát őrző házsorai az Előre-pályával és a ligettel, a „31-es körzet” Békési út, Berényi út által ölelt csendes, nyugalmas utcácskái, a megejtően szép nagyréti tanyavilág Ölyvedtől Sikonyig, a repülőtér, Póstelek és a Veszei kertek, és Gerla, az uradalmi faluból kertvárossá fejlődött település, mind más és más világ. Sokszor végig bicikliztem már – keresztben közel 9, hosszában 12 kilométer – máshol egy egész város fekszik ekkora területen.

Az elmúlt három évtizedben láttam fejlődését, változásait, és örömmel mondhatom, a legdinamikusabb előrelépés a most mögöttünk hagyott öt évben volt. Új parkolók épültek a körzetben, óvodafejlesztések történtek, az út- és járdafelújítási program az utcáink, útjaink egynegyedét érintette, parkok, játszóterek, igényes buszmegállók létesültek, a körzetet új kerékpárutak szelik át, és – amit a legnagyobb örömmel figyeltem – az itt élők egyre inkább gondozásukba vették a közvetlen környezetüket. A sok szép, igényes kert, előkert, utcai zöldfelület, virágágyás követendő példa lehet.

Sokakkal találkozom, nemcsak a Csabagyöngyében, hanem szerte a városban, s különösen a körzetben. Jó látni az erősödő közösségi összefogásokat, amikor utcák, lakókörzetek, szomszédok állnak össze egy-egy környezetüket szépítő akcióra – ilyenkor igyekszünk segíteni a kezdeményezéseket. Nagyon jó lakóközösség épül a Veszei-kertekben, a Dobozi úton, Gerlán, Sikonyban; vannak közös megmozdulásaik, jó az összetartás, a közös érdekek képviselete.

A közös eredményeink szépek, de nagyon sok megoldásra váró feladat is áll előttünk. Elkészítettem a további járdajavítási, útfelújítási munkák kataszterét, megtörtént több burkolat nélküli útszakasz megtervezése is a körzetben, van két engedélyes ivóvíz-fejlesztési tervünk (Reptéri-dűlő, Vandháti-kertek), készül a Veszei-kerteké is. Tanyafórumot tartottunk a külterület-fejlesztési problémák feltárására, melynek szervezett, folyamatos földút-karbantartás, közvilágítás-fejlesztés, környezetépítő munka lehet az eredménye.

Ez a választási ciklus coviddal, energiaválsággal, inflációval, háborús zajokkal volt terhes, mégis városunk, és benne az 1. számú választókörzet fejlődése látható, szép eredményeket hozott. A munkánk folytatódik egy egyre szebb, egyre európaibb, egyre élhetőbb Csabáért.

Szente Béla

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL