Visszatekintő: Nagy Sándor képviselő, 9. választókerület – Fidesz-KDNP

2024. április 16. 15:00 | behir.hu

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Nagy Sándor beszámolóját olvashatják.

2023 novembere óta vagyok tagja a békéscsabai képviselőtestületnek. Bár ilyen áron sohasem szerettem volna a városért tevékenykedni, hiszen egy jó barát, Hanó Miklós elvesztése miatt lettem újra önkormányzati képviselő. Azért újra, mert – talán kevesen még emlékeznek rá – az első szabadon választott békéscsabai közgyűlésnek is tagja voltam 1990-1994 között.

Jelenleg „megörököltem” Hanó Miklós körzetét a 9-es választókerületet. Az elmúlt fél évben – ami igen rövid idő – próbáltam felmérni a körzet sajátosságait, problémáit. Ez idő alatt nagyon sok új ismeretséget sikerült kötnöm és nem volt hiány a biztató szavakból sem, de természetesen a kritikusabb észrevételekkel is felkerestek.

Rövid képviselői munkám során elindítottam egy térfigyelőkamera telepítését Mezőmegyerre, megújult a Tündérkert Óvoda mögötti járdaszakasz. E rövid idejű képviselőségem alatt legtöbb igény a megfelelő járdákra érkezett hozzám. Lakossági igényre ezért több helyen várható a közeljövőben járdafelújítás, például a Berényi úton a Lenkey utcai kereszteződésig, vagy a Március 15. téren átvezető járda tekintetében. Hamarosan néhány földes utca is jobb, járhatóbb állatba kerül.

Sikerült jó kapcsolatot kialakítanom a körzetben működő intézményekkel, civil szervezetekkel.

Anyagi támogatással segítem a mezőmegyeri Tündérkert Óvoda, illetve a Kossuth, valamint a Mokry utcai idősek klubját és több civilszervezetet a terveik, programjaik megvalósításában. Foglalkoztam a körzet dűlőútjaival és részt vettem az úgynevezett „Tanyaprogram” kidolgozásában is.

Egy ötéves önkormányzati képviselői ciklus sem elég arra, hogy orvosoljon minden problémát, nemhogy fél év...

A jelenleg „megörökölt” körzet ügyes-bajos dolgain kívül azon dolgozom, hogy a következő közgyűlésnek a lakókörnyezetem, azaz a 3. számú választókerület (Borjú-rét, Fényes, Kastély-szőlők, Keleti kertek és a Lencsési lakótelep) megválasztott képviselője legyek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy lakóhelyünk önkormányzati képviselője folyamatos kapcsolatot ápoljon a választókkal és rendelkezzen mindazokkal a kompetenciákkal, amelyekkel a felmerült problémák megoldhatóak. Úgy gondolom, hogy engem – ahogy eddig – ezután is kereshetnek bátran, igyekszem a továbbiakban is minél több emberen segíteni.

Nagy Sándor önkormányzati képviselő

További programok »

FEL