Visszafordíthatatlan tétje van május 26-ának - országjáró fórum a migrációról

2019. május 3. 16:55 | behir

Európa Uniós választásnak ekkora tétje még nem volt – emelte ki Fónagy János államtitkár csütörtökön, Békéscsabán. A több mint 200 helyszínes országjáró fórum első helyszínei közt szerepelt a békési megyeszékhely. A programon az államtitkár a május 26-ai választás tétjéről és a migráció veszélyeiről beszélt, valamint Magyarország miniszterelnökének hét pontjáról adott részletes tájékoztatást a megjelenteknek. 

Létfontosságú Magyarország és Európa jövője szempontjából a május 26-ai választás - hangzott el a fórum előtti sajtótájékoztatón. A rendezvényen a migráció okozta lehetséges veszélyeket ismertették az érdeklődőkkel.

– Az a célunk, hogy azt a világos álláspontot, amit a kormány, illetve kormánypártok képviselnek az Európa Parlamenti választás legfontosabb tétjével kapcsolatban, részletesebben is kifejtsük - fogalmazott a program kapcsán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Az eseményen hangsúlyozták: visszafordíthatatlan és megváltoztathatatlan lesz az a döntés, amely az Európai Parlamenti választáson születik.

 

Fotó: Fazekas Róbert

 

– Ezer évig nem azért őriztük Magyarországot, és őseink nem azért harcoltak a tatárok, törökök, oroszok vagy bárkik ellen annak idején, hogy most csak így, nyitott kézzel várjuk, hogy fölemésszék az országunkat. Ezért nagyon fontos az a 7 pont, amit miniszterelnök úr elmondott - tette hozzá Hanó Miklós a Fidesz Békéscsabai Szervezetének elnöke.

Ha a májusi választások után bevándorláspárti vezetése lesz az uniónak, akkor a városaink, az otthonaink, a hazánk is más lesz, gyermekeink, unokáink pedig egy teljesen más környezetben, más kultúrában nőnek majd fel – emelte ki Fónagy János. Az államtitkár arra kérte a jelenlévőket, hogy üzenjenek Brüsszelnek és állítsák meg a migrációt.

– A választás tétje az, hogy az Európai Uniónak migránspárti vezetői lesznek, akik Európából egy bevándorló kontinenst akarnak csinálni, vagy pedig a nemzetek Európáját akarják megvalósítani, fenntartani - mondta el Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

Az államtitkár továbbá tájékoztatott arról, hogy Magyarország miniszterelnöke éppen csütörtökön – a fórum napján - találkozott Olaszország vezetőjével, akivel határvédelmi tárgyalásokat folytatott.

 

További programok »

Politika

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt

A klímavédelem kapcsán cselekedjünk, ne csak beszéljünk! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, a Várkert Bazárban. A kormányfő beszélt Trianonról, az elmúlt 10 év eredményeiről, az új nemzeti konzultációról, Gyöngyöspatáról, a családvédelmi intézkedésekről és a következő két évről is.
2020. február 16. 17:52
FEL