Virul a természet, a futók pedig sárgák lesznek vasárnap, Szarvason

2021. április 23. 16:45 | Vári Bianka

Tavaly indított négy évszakos futóversenyt a Szarvasi Arborétum. A Bolza futóverseny következő megmérettetését idén tavasszal szerették volna megtartani, ezt azonban a járványhelyzet nem teszi lehetővé. A szervezők egy egyénileg teljesíthető, úgynevezett Insta futást rendeznek helyette, vasárnap.

A Szarvasi Arborétum minden évszakban látványos, és ezt a szépségét szeretnék a futóversenyek szervezői megmutatni. Néhányan már készülnek a vasárnapi versenyre a a Bolza körön. Csicsely Dorina is indul a versenyen, azt mondja, a természetben való sportolás feltölti energiával.

– Jó egy kicsit a szabadban tölteni az időt, és utána sokkal jobban fog menni a tanulás. Mindez munka után is teljesen jó kikapcsolódás arra, hogy kitisztuljon a fejed, rendeződjenek a gondolataid, és könnyebb legyen a munka is.

fotó: Tóth Bianka (behir.hu)

Egy másik sportoló, Rohony Noémi elmondta, hogy egészen kis kora óta sportol, a vasárnapi részvételével pedig az édesanyját támogatja.

–  Egészen kicsi korom óta sportolok, kajakoztam, úsztam is. Nálunk a családból mindenki sportolt igazából, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy engem is visznek. Együtt döntöttük el, hogy melyik lesz a befutó. Anyukám az ötletgazdája ennek az egész Insta futásnak, ő is mindenben támogatott, és én is őt.

Szarvas futónagykövete arról beszélt, hogy tavaly egy négy részből álló, minden évszakot érintő futóversenyt indítottak. Egy évvel ezelőtt nyáron futottak, idén tavaszra tervezték a Bolza futást, ezt azonban a járványhelyzet nem teszi lehetővé. Helyette Insta futást rendeznek a szervezők – magyarázta Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna.

fotó: Tóth Bianka (behir.hu)

–  Ez azt jelenti, hogy nincsen közös rajt, nem egyszerre indulnak a résztvevők, hanem amikor valaki megérkezik ide az arborétumba, önállóan, egyénileg teljesíti a Bolza kört, azaz a versenytávot, és utána elmegy, vagy pedig még marad itt az arborétumban nézelődni. Tehát ilyen félig szervezett formában, amit a járványügyi szabályok betartása mellett megtehetünk.

A futónagykövet hozzátette, hogy bár díjakat nem osztanak, senki nem megy majd haza üres kézzel. Dr. Hanyecz Katalin, az arborétum vezetője azt emelte ki, hogy szívesen adnak helyet különböző sporteseményeknek.

–  Nagyon nyitottak vagyunk, ez meg is látszik a kertnek azon pontjain, ahol valamilyen interaktivitást kínálunk, és az egyik ilyen a sport. Hiszen a sport, a természet, az egészség az mind-mind összefügg, úgyhogy mi várunk minden sportolni vágyó látogatónkat.

Az Insta futáson vasárnap 8 és 12 óra között várják a résztvevőket. A szervezők arra kérik az indulókat, hogy viseljenek valamilyen sárga ruhadarabot, ezzel is megidézve a tavaszi hangulatot.

fotó: Tóth Bianka (behir.hu)

További programok »

FEL