Mikulás futást rendezett a Szarvasi Arborétum

2022. december 7. 08:28 | Hidvégi Dávid

Mikulás nap alkalmából rendeztek Bolza- kör Futóverseny Magyarország legnagyobb arborétumában. A verseny célja az egészséges életmód népszerűsítése, a futás örömének megismertetését korra, nemre való tekintet nélkül, az amatőr sportolók részére is rendszeres versenylehetőséget biztosítva.

A Szarvasi Arborétum még a koronavírus-járvány előtt találta ki a Bolza-kör futóversenyt azzal a céllal, hogy mind a négy évszakban megmutassák a táj szépségét. Az arborétum kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: nemcsak a növénykülönlegességeket, akarták megmutatni, hanem azt is, hogy milyen egészséges és mozgásra alkalmas lehetőségeket tudnak kínálni.

– A tavaszi, nyári, őszi és téli versenyek után azért szerveztünk egy újabbat, mert sokan kimaradtak a koronavírus idején, ezért egy ráadás Bolza-körrel toldottuk meg a futóversenyt. Kiszélesítettük a résztvevői kört, hiszen nagyon sok gyerek szívesen indul, nekik egy 2500 méteres Bolza-kört ajánlottunk, míg az aktívabbak 2-4 kört is futhattak – fogalmazott Kugyeláné Décsei Mónika.

A futók nemcsak érmet kaptak, hanem egy-egy mikuláscsomagot is. A Szarvasi Arborétum a Mini Magyarország Makettparkkal karöltve a hét mindennapján sötétedésig látogatható.

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
16:41
FEL