Jaminai adventi ablakok: ablakdíszítők és ablakvadászok jelentkezését várják

2020. november 20. 14:47 | Csiffáry Zsuzsanna

A "világító adventi kalendárium" játékot 2016-ban Solymáron kezdték el. Ezután terjedt el több településen, például a Jaminai Közösségi Ház is átvette ezt az ünnepi hagyományt. Pető Ibolya a közösségi ház szakmai vezetője elmondta, hogy ezt idén is folytatják, amellyel a cél a jelenlegi bezárkózás okozta elszigetelődés enyhítése, az ünnepi hangulat biztosítása.

Meghirdették a Jaminai adventi ablakok 2020 elnevezésű programot a Jaminai Közösségi Ház facebook oldalán. Pető Ibolya a közösségi ház szakmai vezetője, telephely-felelős elmondta: a játék lényege, hogy december 1-je és 24-e között 24 jaminai ház ablakában gyúljon világosság.

Ehhez várják családok, intézmények, vállalkozások, vagy akár templom jelentkezését, akik és amelyek vállalják, hogy decemberben, egy előre megadott napon feldíszítik és fénybe öltöztetik az egyik, utcáról is jól látható ablakukat, s az ablakba kihelyezik a számukat. Ők lesznek az ablakdíszítők.

Az ablakvadászok azok a családok, gyermekek, vagy felnőttek, akik megtalálják az aznapi feldíszített, világító ablakokat és erről 1-1 fotót beküldenek a jaminaiadvent@gmail.com címre, melyet a szervezők feltöltenek a Jaminai Közösségi Ház facebook oldalára. A legtöbb fotót beküldők között ajándékkosarat sorsolnak ki. Az ablakvadászatra jelentkezők e-mailben naponta térképet kapnak az aznapi adventi ablak(ok) elhelyezkedéséről.

Jelentkezési határidő: 2020. november 27., péntek, 24 óra.  Az ablakvadászatok ajánlott időpontja december elsejétől naponta a 16 és 19 óra közötti időszak.  

 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL