Világbajnoki szintet futott Baji Balázs

2016. február 1. 13:37 | behir.hu

A Budapesti Atlétikai Szövetség hagyományosan idénynyitónak számító, több korcsoportnak versenylehetőséget biztosító viadalán sokan használták ki az indulási lehetőséget - közöttük a békéscsabai klub öt versenyzője is.

Az olimpiai szintesek közül a versenyszámukban győztesként zárta a versenyt a márciusi, fedett VB-re szintet futó Baji Balázs és az edzőtáborból érkezett Márton Anita, második lett Pavuk Tira, a felkészülés fedettpályás időszakában súlylökésben rajthoz állt Bogdán Annabella és 4. helyet szerzett, míg a sprinter Forczek Győző 8. lett a B-döntőben.

- Örülök a mai eredményemnek, szerettem volna 7,70-en belül futni, de hogy már az első versenyen ilyen nagy különbséggel sikerüljön – erre nem gondoltam… – mondta a verseny után a 60 gáton 7,66-os idővel győztes Baji Balázs.

A versenyen több figyelemreméltó eredmény született, közöttük is súlylökésben a kiegyensúlyozott dobásokat mutató Márton Anita jóvoltából, a 3000 méteren a győri Kószás Kriszta diktálta a jó iramot, mögötte az EYOF bronzérmes Pavuk Tira érkezett célba.
Baji Balázs sűrű hetét kezdte meg, hiszen ezen a héten Düsseldorfban és Lengyelországban is rajthoz áll.

Forrás: KOPP Békéscsabai Atlétikai Club

FEL