„Világbajnoki” hangulatot ígér a nők és az ifik megyei horgászviadala

2019. április 29. 08:53 | Tószögi György

Az idei Megyei Női- és Utánpótlás Bajnokságot május 19-én rendezik meg Mezőberényben, a Hosszú tavon, ahol a nemrég Dél-Afrikában aranyérmet szerző magyar női horgászválogatott tagja, Deli Ibolya, Békés megye horgászkiválósága is „rajthoz” áll majd. Példája sok hölgyet és fiatalt motiválhat arra, hogy szabadidős elfoglaltságként a horgászatot, illetve annak versenysporti irányzatát válassza.

Mint az ismeretes, minimum résztvevő hiányában Békés megye több évig nem adhatott otthont utánpótlás korosztályos- és női megyei horgászversenyeknek. A 2017-es esztendőben megtört a jég az ifiknél, tavaly pedig a hölgyek minimummezőnye is összeállt. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége szeretné, ha ez a pozitív tendencia az idei évben még határozottabb lendületet venne.

 

A mezőberényi Hosszú-tavon idén még nívósabb női- és utánpótlás
versenyt szeretne bonyolítani a KHESZ – Fotó: khesz.hu

 

Az előjelek bíztatóak, hiszen a horgászat Békés megyében egyre népszerűbb, a megyei horgászszövetséget – tagegyesületein keresztül – már több mint 24 ezer főt tömörít. A KHESZ által rendszeresen szervezett gyermek- és ifjúsági horgászprogramok (Körösvidéki Sulikupa, gyermeknapi horgászversenyek, horgásztáborok) érezhető hatékonysággal csábítják a fiatalabb korosztályt a vízpartokra, ami kétségívül szerepet játszott a megyei utánpótlás versenyek „újraéledésben”.

Ezt a kedvező folyamatot segítheti most megyénk legeredményesebb hölgyhorgászának közelmúltbeli, világbajnoki sikere, illetve a világbajnok megyei rangadón való részvétele, hiszen Deli Ibolya révén végre a hölgyek is kellően ambicionálva érezhetik magukat a horgász-versenysport iránt.

 

Deli Ibolya részvétele immár világbajnoki hangulattal „fűszerezheti”
a horgászhölgyek idei megyei versengését – Fotó: khesz.hu

 

Fotó: khesz.hu

 

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége reméli, hogy a térségi horgászélet ilyenformán is emelkedő színvonala kedvező hatással lesz a nők és az ifik szóban forgó, soron következő bajnokijára, amely kellő létszámú nevező esetén már egy nagyszerű rangadót is jelenthet.

A idei női- és utánpótlás verseny nívóját egyébként a KHESZ most is komoly díjazással kívánja emelni: a korosztályos bajnokok számára ezúttal is meghívást jelent a horgászszövetség nyári egyhetes horgásztáborába, amely a tavalyi tapasztalatok szerint kuriózum élményekkel várja majd az ifjakat.

 

A KHESZ nyári horgásztábora kétségkívül csábító fődíja
az idei utánpótlás versenynek – Fotó: khesz.hu

 

Fotó: khesz.hu

 

Fotó: khesz.hu

 

A nyári horgásztáborozás elnyerésének lehetőségét egyébként a szövetség a többi tavaszi ifi programján is felkínálja a fiataloknak (Körösvidéki Sulikupa, gyermeknapi horgászverseny), illetve azok a gyerekek is meghívást kapnak, akik kifejezetten ügyesnek, lelkesnek bizonyulnak a halfogási praktikák elsajátítása terén.

Van tehát miért nevezni az idei Megyei Női- és Utánpótlás Bajnokságra, amely remélhetően az elkövetkezendő évek egyre meghatározóbb színfoltja lesz Békés megye versenyhorgász életének.

(A versenyre való nevezés feltételei a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége honlapján olvashatóak.)

További programok »

Itthon

2023-ban is keres kiképezhető kutyákat a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra.
2023. január 30. 18:20
FEL