Látvány haltelepítés Békéscsabán a halak napja és a víz világnapja alkalmából

2023. március 21. 15:48 | Hidvégi Dávid

A halak napja és a víz világnapja alkalmából szervezett közös programot a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. A KHESZ jóvoltából az élővíz fontosságáról és védelméről, valamint a vízi és vízparti élővilágról tanulhattak a gyerekek.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének szakemberei kedden délelőtt látvány haltelepítést mutattak be az óvodás és iskolás gyermekeknek. A fiatalok ezúttal a pontyokat ismerhették meg közelebbről. A Körösök vidékének halfaunája változatosnak számít, a szakemberek pedig ezt szeretnék megőrizni az utókor számára.

– Nemcsak egy hal, hanem az összes halfaj fontos élőlény. A gyerekek pedig a mi jelenünk és jövőnk. Hogyha azt szeretnénk, hogy a gyermekek a vizeinkkel, a környezettel foglalkozzanak és teljes ökológiájában lássák a vízek élővilágát, akkor ebben a korban kell elkezdenünk a velük való foglalkozást – fogalmazott Metzker Krisztina, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ifjúsági referense.

 

 

Az eseményen összesen 12 csoport, 3 óvoda és 9 általános iskola összesen 250 gyermeke vett részt. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az élővíz fontosságáról és védelméről, valamint a vízi és vízparti élővilágról tartott előadást a gyerekeknek. A foglalkozásokhoz kapcsolódóan a Körösök Völgye Látogatóközponta nagyteremében a Békési Horgász Egyesület “Horgászélmények a vízparton” című rajzpályázatára beérkezett alkotásokat is megtekinthették a jelenlévők.

– Hétfőn volt a halak napja, szerdán a víz világnapja, mind a kettő egy nagyon zöld, jeles nap. Arra reflektál, hogy óvjuk a vizeinket, az élővizeinket, takarékoskodjunk velük és tartsuk tisztán a környezetünket.  Az óvodások és az általános iskolások pedig a legfogékonyabbak a szemléletformálásra – mondta Gyebnár Emőke, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület programszervezője.

A gyerekek örömmel vettek részt a programokon, mint kiderült, közülük sokan horgásznak a családjukkal és érdeklődnek a vizek élővilága iránt.

Galéria

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL