Kezdődik az idei horgász szezon Békésben

2023. március 31. 14:42 | Fajó Attila

A tavalyi év őszéhez hasonlóan, már az idei március is mozgalmasnak ígérkezik programok terén, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségénél. A tavaszi haltelepítések Békés vármegyében 40 helyszínen történnek meg, tagadhatatlan, hogy beindult a horgász szezon.

– Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) országos viszonylatban úttörőnek mondható a területi jegybefizetések arányát tekintve, hiszen csak 2023-ban 500 millió forint értékben tudunk anyagiakat fordítani a különböző egyesületek munkájának támogatására és ez nem kis összeg, tekintve, hogy csupán önerőről beszélünk, állami támogatás nélkül – nyilatkozta munkatársunknak a szövetség ügyvezető igazgatója, Nemes Attila.

– Nagy mennyiségben különböző halfajtákat áll módunkban betelepíteni, annak ellenére, hogy már most, évkezdetkor látjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk: a gazdasági változások, áremelkedések a mi tevékenységünkön is éreztetik a hatásukat – tette hozzá.

A szövetség igyekszik megőrizni a fennhatósága alá tartozó horgászok, sportkedvelők horgászati élményét, ám az egyéni igények kielégítése nem szempont, hiszen itt az ellenőrzésük alá tartozó vizek halállományának megőrzése, bővítése, a jövőben is fenntartható halgazdálkodás biztosítása az elsőbbséget élvező feladat. 

– Minőségre, súlyra szép halakat telepítettek az idén – mondja el Kis Imre horgász, akit épp a hőn szeretet tevékenység közben sikerült szóra bírnunk. – Nekem nem a halfogás a főcélom, inkább a kellemes időtöltést kedvelem. De azért a család is örül, ha nem üres kézzel megyek haza, ebben nagy segítség a most elvégzett telepítés.  

További programok »

FEL