Sok helyen okozott károkat a vihar Békéscsabán

2024. június 23. 10:54 | Fajó Attila

Termetes faágat tépett le a tegnap esti vihar a Derkovits udvarban, Békéscsaba belvárosában. Értesüléseink szerint az Árpád soron és az Andrássy úton is fordult elő hasonló eset.

A Derkovits udvart körülövező tömbházak lakói érdekes látványra ébredtek vasárnap, a reggeli órákban: ismét egy termetes faág szakadt le a tegnapi heves széllökéskkel járó vihar következtében. A faág vagyoni kárt és személyi sérülést sem okozott, ám ismét csak néhány méterrel kerülte el a parkoló autókat.

 

 

Kollégánk bejelentése után a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai szakszerűen eltávolították a forgalmat és a parkolást is akadályozó méretes fadarabokat, letisztítva az út felületet is, hogy zavartalanná váljon ismét a közlekedés.  A környező házban élők a függőfolyosókról kísérték figyelemmel a  munkálatokat. Elmondásuk szerint este 21 óra tájékán történt meg az eset. 

Nem kell messzire menni ahhoz, hogy a belvárosban máshol is hasonló képek táruljanak elénk: a Derkovits soron, a szoborsétány szobszédságában az egyik öles fűzfa fordult az Élővíz-csatornába. 

 

Kidőlt fa a Derkovits soron, a szoborsétány mellett. Fotó: behir.hu/Varga Diána

 

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete a behir.hu kérdésére arról tájékoztatott, hogy szombatról vasárnapra virradólag Békés vármegyében a viharos és csapadékos időjárás miatt összesen 28 esethez riasztották a tűzoltókat. A bejelentések leginkább leszakadt ágak és kidőlt fák miatt érkeztek, melyek veszélyeztették a közlekedést, villanyvezetéket szakítottak el, vagy ingatlanokban tettek kárt. A tűzoltók a legtöbb műszaki mentést Békéscsabán és Battonyán hajtották végre, az esetek során személyi sérülés nem történt.

A vármegye más pontján is riasztották a tűzoltókat: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Békéssámsonon villám csapott egy fába, ahonnan a tűz átterjedt egy tanyaépületre.A viharos időjárással összefüggésben a katasztrófavédelem egységei szombat estétől nagyjából kétszáz műveletet végeztek.

 

F.A., VD.

További programok »

FEL