Vigyázzunk értékeinkre halottak napján is – figyelmeztet a rendőrség

2019. október 31. 18:41 | Hidvégi Dávid

Fontos, hogy odafigyeljünk az értékeinkre mindenszentekkor és halottak napján is – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség a hosszú hétvége előtt.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója, Bátkai Miklós elmondta: aki gépjárművel érkezik a temetőbe, zárja le autóját és semmilyen értéket ne hagyjon az utastérben. A kerékpárral közlekedők rögzítsék biciklijüket fához vagy oszlophoz. A bűnmegelőzési osztály munkatársa arra kéri a közlekedőket, hogy különösen figyeljenek oda a temetők környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre. A temetőben is figyeljen mindenki az értékeire.

– A sírnál ne hagyjuk ott az értékeinket például táskát és pénztárcát, amíg elmegyünk vízért, ezeket mindig vigyük magunkkal. Fontos dolog az is, hogy aki tömegközlekedési eszközzel érkezik a temetőbe és tömegben van, figyeljen oda az értékeire. Kabát külső zsebében illetve táskában ne hagyjon értéket, azt mindig a kabát belső zsebében célszerű elhelyezni – fogalmazott Bátkai Miklós.

FEL