Vígjátékot csak komolyan lehet csinálni – Hotel Mimóza a Jókai színházban

2020. november 4. 14:08 | behir

A Békéscsabai Jókai Színház legújabb darabja a Hotel Mimóza főpróbáján a rendező, Katkó Ferenc úgy fogalmazott: vígjátékot, csak komolyan lehet csinálni.

A különböző műfajok megjelenítése, legyen szó drámáról, tragédiáról, vígjátékról, mindig kihívás a színpadon – fogalmazott a darab egyik főszereplője, Fehér Tímea. A Hotel Mimóza fordulatos komédia, amelyből nemrég film is készült, Párizs és Franciaország színházai után már eljutott Európa nagyvárosaiba is.

A darabot november hatodikán mutatják be az Ibsen nagytermében. 

 

Hotel Mimóza

Ki ne vágyna egy tengerparti nyaralásra Dél-Franciaországban, természetesen nem túl drágán, de azért egy csipetnyi fényűzéssel? Itt van mindjárt a Hotel Mimóza, amely hirtelen nyitotta meg a kapuit, és várja a betérő vendégeket. A hotelt azonban nem lehet semmilyen útikönyvben megtalálni. Hirtelenjében a darab filmrendező főhőse, Moncey úr (Csomós Lajos) találta ki, és az ötlet évekig remekül be is vált, ugyanis mit sem sejtő hitvesét, Cécile-t (Tarsoly Krisztina) azzal áltatta, hogy filmezés alatt mindig itt száll meg.  Csakhogy a szép nevű tengerparti szálló valójában családi villa, amelynek legfőbb vonzereje egy csinos hölgy, Magali (Fehér Tímea), akivel hősünk meghitt viszonyba keveredik, köszönhetően annak, hogy a férjét, Charles-Henri Martigue-t (Katkó Ferenc) egy tengeralattjáró-kapitányt munkája mindig hónapokra elszólítja hazulról. Egy szép napon a rendező felesége unalmában elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben az egekig magasztalt szállodában. A párnak a repülőgép érkezéséig rögtönöznie kell. Moncey, a rendező ötletére itt-ott átalakítva a családi otthont villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát, a háziasszonyt pedig a hotel tulajdonosává, portásává, szakácsnőjévé teszik. Kirakják a Hotel Mimóza feliratot - csakhogy szállóvendégek érkeznek, s a pánik sem sokat késik… ahogy a feleség se, sőt a kapitány is váratlanul hazaérkezik. De Moncey, a zseniális filmes nem fogy ki az ötletekből, és „rendezni” kezd.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL