Vésztőn is oltanak az AstraZenecával, Csabára megérkezett a Szputnyik V

2021. február 17. 17:06 | Varga Diána

Békés megyében is folytatódik a héten a koronavírus-elleni védőoltások beadása. A regisztrált 80 év felettiek a kórházi oltópontokon, míg a 60 év alatti, krónikus betegek a háziorvosuktól kapják meg az oltásokat.

Dr. Juhász Lajos vésztői praxisában mintegy 2500 beteget lát el. Szerdán ide is érkezett az AstraZeneca vakcinából, amely tíz, 60 év alatti krónikus beteg oltására lesz alkalmas. A több mint harminc éve praktizáló orvos szerint a koronavírus-járvány tavaszi hulláma kevésbé, a mostani azonban jobban megviseli a környékbelieket, főként az időseket, akik nem találkozhatnak szeretteikkel. Éppen ezért sokan várják már, hogy beoltsák őket – fogalmazott. Juhász doktor hozzátette: szerinte az oltóanyagok biztonságosak, eddig még nem tapasztaltak komolyabb mellékhatásokat.

A Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál tagkórházának gyógyszertárába kedden 185 ampulla Szputnyik V, míg szerdán 3 tálca, vagyis 485 ampulla Pfizer/Biontech oltóanyag érkezett. Hegyi Tibor főgyógyszerész arra emlékeztett: az oltóanyag-szállítmányok 2020 decembere óta folyamatosan érkeznek Békéscsabára, ahol jelenleg három: a Pfizer/Biontech, a Moderna és a Szputnyik V védőoltás érhető el.

A koronavírus-járvánnyal és a védőoltásokkal kapcsolatban bővebb információkat ide kattintva talál.

H.Sz., V.D.

További programok »

FEL