Végeztek az első „alternatív” osztályok a Trefortban

2021. június 22. 14:09 | Such Tamás

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort Ágoston Technikuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ünnepélyes keretek között adta át kedd délelőtt a technikusi oklevelet az intézmény életében elsőként végzett alternatív járműhajtási technikusoknak.

A Meszlényi-Autó Kft. telephelyén megrendezett ünnepségen 19-en vették át a végzettséget tanúsító okleveleket. Kilenc nappali – akik szakképzési munkaszerződéssel is rendelkeztek – és 10 felnőtt tagozatos tanuló érkezett az ünnepélyre.

Vlcskó Pál, a BSZC főigazgató-helyettese aláhúzta, a gyakorlati képzésben úttörő szerepet vállalt a Meszlényi-Autó Kft., amely nélkül nehezen szervezték volna meg az oklevélosztást.

 

Technikusi oklevelet kaptak Trefort alternatív járműhajtási technikusai – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Vlcskó Pál beszél – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hozzátette, külön öröm számukra, hogy az első szakképzési munkaszerződéssel végzett csoport példaértékűen „muzsikált”. A szép bizonyítvány bizony a hazai cégek felé is jó belépőkártya, nem beszélve arról, hogy a kiváló munkaerők hazánkban bárhol elhelyezkedhet.

Kiss Mihály, a BSZC Trefort iskola igazgatója szintén kiemelte, valóban egyedülálló környezetben zajlott a gyakorlati oktatás, ahol nemcsak könyvszagú ismeretekkel, hanem konkrét gyakorlati tudással is gyarapodhattak a diákok.

 

Galéria

 

Kiss Zoltán, a Meszlényi-Autó Kft. műszaki igazgatója, egyben a képzések egyik óraadója elmondta, ez az a szakma, amelyben mindig előre kell tekinteni. Nemcsak a diákok, hanem az oktatók is számos új fogalommal ismerkedtek meg.

Meszlényi György, a Meszlényi-Autó Kft. ügyvezető igazgatója kérdésemre megjegyezte, mind a 19 frissen végzett technikust nem tudják alkalmazni, egy-két leendő kollégát azonban szívesen „marasztalnak”.

A nappali szakon végzett Benkó János Patrik elmondása szerint az érettségit követően elvégezte az autóvillamossági szakot, majd azt követően csatlakozott be az alternatív járműhajtási technikus szakképzésbe. Hozzáfűzte, az „inaséveket” mindenképp külföldön szeretné tölteni.

(A nappalisok bruttó 104 ezer forintos havi munkabért kaptak.)

 

Technikusi oklevelet kaptak Trefort alternatív járműhajtási technikusai – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL