Véget ért a Megye Futás

2017. április 10. 00:31 | Busi Ottó

Tóth László futónagykövet negyedik alkalommal mozgatta meg az arra vállalkozókat.

2014-ben, amikor az első Megye Futás elrajtolt, az volt a cél, hogy minél többen húzzanak sportcipőt, és fussanak a futás hírnökeivel. Iskolások, nyugdíjasok, aktív dolgozók, kismamák, fiatalok és idősek, fiúk és lányok fogadták el az invitálást, és tettek meg hosszabb-rövidebb távot a Megye Futás keretében.

Az elvégzett munka eddig is sikeres volt, a tavalyi futás alkalmával körülbelül 3000 fő csatlakozott megyeszerte különböző távokon, és szinte minden korosztály képviseltette magát.

A futónagykövet március 28-án reggel kilenckor rajtolt a békéscsabai főtérről, és 52 városon, községen halad át, 12 nap alatt 580 kilométert tettek meg a futás hírnökei. Közel két hét elteltével a küldetés véget ért, a futók április 9-én délután érkeztek vissza a kiindulási helyre.

A békéscsabai futónagykövet elmondta: sok kalandban volt részük az eltelt időszak alatt, a legizgalmasabb talán, hogy elhagyták a nemrégiben kapott faragott zászlót. Szerencsére másnap reggel kiderült, hogy megtalálták azt, ami vissza is került a futókhoz, így már a zászlóval együtt érkeztek be a békéscsabai célba. De az is hatalmas élmény volt, amikor az egyes településeken több száz fős szurkolók fogadták őket.

Tóth László hozzátette: már most látja, hogy az idén többen vettek részt a futásban, így mindenképp sikeres volt a cél, hogy még több embert mozgassanak meg. A zászló pedig - amely békés megyei mesteremberek kézzel faragott és hímzett munkája - ezentúl minden Megye Futás biztos résztvevője lesz. Így ezentúl a mozgásra vágyó résztvevők egy méltó ereklyével együtt futhatják körbe a megyét.

További programok »

FEL