Vége a várakozásnak, nyit a múzeum!

2023. január 25. 16:56 | Vári Bianka

Egy hónapos szünet után újra kinyit a Munkácsy Mihály Múzeum. A közönség a Munkácsy Mihály - Egy géniusz diadala című tárlatot tekintheti meg csütörtöktől.

Január 26-án, 10 órától nyitják meg a kapukat a látogatók előtt a békéscsabai múzeumban. A következő hetekben az egykori díszes főbejáraton keresztül léphetnek be a vendégek a Munkácsy Mihály életét és munkásságát bemutató állandó kiállításra. Egy ideig ez az egy tárlat lesz látogatható.

- Egyrészt Munkácsy az egyik leghíresebb festőnk, és az egyik leghíresebb kiállításunk is, ezt pedig nem szabad a látogatók előtt zárva tartani. Vannak gazdasági okai is, hiszen a rezsiköltségek emelkedése bennünket is érint. Viszont az, hogy a Munkácsy-kiállítást láthatják, nem jár extra költséggel - mondta Bácsmegi Gábor, igazgató.

A kulturális intézmény munkatársai az ütemezésnek megfelelően készítik az új kiállításokat, amelyet hamarosan bemutatnak a sajtó képviselőinek. A nagyközönségnek erre még egy kicsit várnia kell, de amint lehetőség adódik, akkor azokat a kapukat is megnyitják, hogy az összes tárlatot látogathassák a vendégek. Az igazgató azt is elmondta, hogy nagy igény mutatkozik a kultúra ezen szegmensére, majd hozzátette: céljuk, hogy idén elérjék a 40 ezres látogatói létszámot.

További programok »

Kultúra

FEL