Védőmaszkokat készít a Jókai Színház

2020. március 23. 16:32 | behir

A koronavírus terjedése elleni küzdelem átrendezte a Békéscsabai Jókai Színház repertoárját és a varroda feladatait is. Száz maszkot adott át Seregi Zoltán igazgató március 23-án délelőtt Szarvas Péter polgármesternek, hogy juttassa el a saját gyártású védőeszközöket a leginkább rászorulóknak – írják a Békéscsabai Jókai Színház oldalán.

A kezdeményezés a Veszprémi Petőfi Színházból indult, amelyhez már több teátrum is csatlakozott, hiszen szünetelnek az előadások, nem kell jelmezeket varrni, ki lehet használni a rendelkezésre álló kapacitást, főként, ha még jól is jön a segítség. Seregi Zoltán igazgató kitűnőnek tartotta az ötletet, és örömmel láttak munkához, hogy segítsenek és hozzájáruljanak az óvintézkedésekhez, a jobb ellátáshoz.

Egyelőre 100 darab maszkot adott át az igazgató Szarvas Péternek, Békéscsaba polgármesterének, jelezve, ha szükséges, további maszkokat is gyártanak. Seregi Zoltán korábban már azt is felajánlotta, hogy a veszélyhelyzet idején a színház autói is a polgármesteri hivatal rendelkezésére állnak.

Petrovszki Árpád szabótárvezető elmondta, hogy gyorsan kikísérletezték a mintát. Korábban már sokféle maszkot láttak és megtervezték, hogy milyen legyen a legjobb. A raktárban választottak anyagot, megkapták a direktori engedélyt, és el is kezdődhetett a gyártás.

Eddig 150 darabot készítettek, ebből kapott százat az önkormányzat, a többit a dolgozók viselhetik, illetve elérhető a színházi portán azok számára, akik védőeszköz nélkül érkeznek. A maszk előnye, hogy nem kell négy óra után eldobni, jól mosható, fertőtleníthető.

További programok »

FEL