Vasárnaptól a református templomban is tartanak istentiszteletet

2020. május 13. 13:13 | Tóth Bianka

Május 17-én vasárnap megnyitja kapuit hívei előtt a békéscsabai református templom. Az egyház elnöksége május 11-én döntött arról, hogy vidéken megtarthatják az istentiszteleteket.

Május 4-től új védelmi intézkedések léptek érvénybe a vidéki településeken. Békéscsabán először a katolikus egyház nyitotta meg kapuit, május 17-től azonban a református templom is tart nyilvános istentiszteletet. Marti Miklós lelkész elmondta, minden szükséges védelmi intézkedést be fognak tartani.

– Kihelyezünk kézfertőtlenítőt, illetve mindenkitől azt kérjük, hogy a teljes istentisztelet alatt takarja el az arcát és az orrát, még az éneklések alatt is. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa a szükséges távolságot a másik embertől, és hozzon magának saját énekeskönyvet – tette hozzá.

A lelkész arról is beszélt: figyelik majd, hogy az első alkalmon hányan vesznek részt, és ha szükséges, akkor később életkor szerint kettéválasztják a gyülekezetet. A tervek szerint délelőtt 10 órától a 65 év felettieknek, délután 18 órától pedig a 65 év alattiaknak tartanák meg az alkalmat. Kiemelte azonban, hogy ez csak abban az esetben lesz így, ha az első istentiszteleten száznál többen megjelennek.

Vannak olyanok, akiket a családjuk nem enged el az istentiszteletre, vagy olyan betegséggel küzdenek, ami miatt nem vállalják, hogy részt vegyenek az alkalmon – tette hozzá Marti Miklós.

Habár egyre több egyház dönt úgy, hogy ismét megtartja vasárnapi alkalmait, a 7.TV továbbra is közvetíti a felekezetek szertartásait. A katolikus mise, a református és evangélikus istentisztelet mellett vasárnaptól a baptista istentisztelet is látható lesz a 7.tv Támasz című műsorában.

További programok »

FEL