Május elején az evangélikus és a református templomok is megnyithatják kapuikat

2021. április 17. 06:24 | behir

A gyülekezetek továbbra is a korábbiaknak megfelelő óvintézkedések mellett tarthatják meg az istentiszteleteket.

 

– Nagyon várjuk már a szabadulást a vírus szorításából. Egyházunkban is tapintható a felfokozott vágy, hogy újra megélhessük a személyes találkozást az istentiszteleti közösségben – olvasható a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Püspöki Tanácsa közleményében. Mint írták, a templomok megnyitása a húsvét ünnepe utáni negyedik vasárnaptól (május elejétől) lehetséges, de akkor is csak a bezárás előtti szigorú feltételek betartása mellett.

Továbbra is vérvényben van a templom- és kézfertőtlenítés, a minimum másfél méteres védőtávolság, a maszkviselés, valamint a szokottnál rövidebb istentisztelet megtartása kevés énekkel. A tanács felhívásában az úrvacsora ideiglenes mellőzésére szólítottak fel, az istentiszteleten való részvételt pedig továbbra is regisztrációhoz kötik. A püspökök az istentiszteletek közvetítését továbbra is kérik a gyülekezetektől.

– A javuló járványhelyzetre és az egyre nagyobb átoltottságra tekintettel kérjük templomaink május 2-i megnyitására egyházunk valamennyi gyülekezetét. Hosszú ideje vagyunk bezárva, sokan várjuk már azt a pillanatot, amikor ismét találkozhatunk közösségeinkben – fogalmazott közleményében a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa.

A tanács kérése szerint a gyülekezetek a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett hajtsák végre a fokozatos újranyitást. Mint írták, a hétközi alkalmakat a helyi viszonyok figyelembe vételével lehet megtartani.

Forrás: Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa, Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa 

További programok »

FEL