Vasárnap Budaörsön vizitál az Előre NKSE

2016. január 30. 12:21 | behir.hu

A tavaszi szezon egyik legfontosabb összecsapása előtt áll az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE csapata, amely a sereghajtó Budaörs otthonába látogat vasárnap. Az eddig még pont nélkül álló hazai csapat ellen kimondva – kimondatlanul csak a győzelem az elfogadható a lilák számára, akik a legutóbbi két hazai találkozó alapján egyértelműen feljövőben vannak, hiszen a Vác elleni siker után a Győr csapatával szemben is sikerült helytállnia a lila-fehér hölgykoszorúnak. Viszont most egy kötelező két pontot kell begyűjtenie a csapatnak, és tudjuk, sokszor ez a legnehezebb. Várhatóan a fővárosiak sem fogják olcsón adni a bőrüket, hiszen nekik talán az utolsó lehetőségük lesz arra, hogy megpróbáljanak elmozdulni az utolsó helyről. A mérkőzésre készülő együttesből a legutóbbi találkozókon nagyszerűen teljesítő hálóőr, Terenyi Bianka latolgatta az esélyeket.

- Az elmúlt két hazai összecsapáson nagyszerű teljesítményt nyújtottál, ennyi idő kellett, hogy a sérülésed után formába lendülj?

- Inkább úgy fogalmaznék, fejben most sikerült olyan szintre kerülnöm, hogy a munka megfelelően kijöjjön belőlem. A decemberi felkészülési mérkőzéseken már úgy éreztem, kezd visszatérni a jó formám, és már fizikálisan is utol értem magam. Azonban ez után jött az ominózus Siófok elleni mérkőzés, ahol egyszerűen semmi nem sikerült, és ahogy haladt előre a találkozó, egyre görcsösebbé vált a játékom. Az összecsapás után le is ültünk Szabó Károly mesterünkkel, és átbeszéltük a történteket, és abban egyetértettünk, hogy sokkal több van bennünk kapusokban, mint amit azon a mérkőzésen mutattunk. Ennek megfelelően a Vác elleni bajnoki hetében nagyon szisztematikusan próbáltam felkészülni, nem csak szakmai, hanem mentális téren is, és szinte szuggeráltam magamba a hétvégi győzelmet és a jó játékot.

- Ez sikerült is, sőt a Vác elleni győzelmet követően a bombaerős Győrrel szemben sem vallottatok szégyent…

- Igen, úgy érzem a Vác ellen nem csak nekem, hanem az egész csapatnak sikerült fejben összeszednie magát. Nem felelőtlenül, kapkodva játszottunk, inkább megjárattuk a labdát és pontosan tudtuk befejezni a támadások nagy részét. Sőt, még a második félidei hullámvölgyünkből is sikerült felállnunk, és végre meg tudtuk nyerni a végjátékot is. Lelkileg nekem nagyon sokat jelentett ez a győzelem, amit a végén még meg is könnyeztem. Úgy érzem emellett, a csapatot is még jobban összerázta ez a siker. Sajnos közvetlen utána Érden nagyon rossz meccset játszottunk, de az ETO ellen szerencsére már ismételten azt az összeszedett játékot nyújtottuk, ami kelleni fog az előttünk álló nagyon fontos sorozatban is, hogy teljesíteni tudjuk a kitűzött céljainkat.

- És ennek a sorozatnak az első állomása Budaörs…

- Pontosan, ahonnan mindenképpen két ponttal szeretnénk távozni. Egyáltalán nem becsüljük le ellenfelünket, készülünk rájuk, de nekünk csak a győzelem az elfogadható. Az biztos, hogy nem fognak feltett kézzel fogadni minket, éppen ezért már az elejétől kezdve nekünk kell kezünkbe venni az irányítást, koncentráltan, türelmesen kell játszani, és nem szabad felelőtlenül elvállalnunk a lövéseket. Azt várom ettől a mérkőzéstől, hogy végre a támadójátékunk is feljavuljon arra a szintre, ami nem csak ennek a találkozónak a megnyeréséhez, de az elkövetkezendő összecsapások sikeres megvívásához is szükséges. Fejben kell nagyon odafigyelnünk, és akkor a mi akaratunk fog érvényesülni. Nagyon szeretnék én magam is a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat játékához, és a többször mérkőzés közben jelentkező hullámvölgyeimet kiküszöbölve, minél koncentráltabban védeni.

- A csütörtöki nap folyamán sorsolták a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását, és így kiderült, a Fehérvár érkezik a Viharsarokba. Azt gondolom, azért nem lehetünk elégedetlenek…

- Egyáltalán nem. A két legfontosabb dolog, hogy elkerüljük a Győrt és a Fradit, valamint hazai pályán játszhassunk, megvalósult. Nyilván nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Fehérvár jó csapat, de ha úgy játszunk, mint a Vác ellen, hazai környezetben minden esélyünk megvan rá, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Persze ott munkál mindenkiben az is, hogy ha már ez a bajnoki évünk nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, azért a Magyar Kupában még megmutathatjuk, többre vagyunk hivatottak, mint amit eddig mutattunk.

-Voltak hiányzóitok is a legutóbbi összecsapáson, ők hogy vannak, tudják vállalni a játékot a hétvégén?

- Úgy néz ki, hogy igen. Kovács Anett már teljes értékű edzésmunkát végzett a héten, ezért reméljük, semmi akadálya nem lesz a vasárnapi játékának. Emellett Tóth Sára combsérülése is javul, ő is edz, és bevethető lesz a Budaörs ellen, így minden bizonnyal teljes kerettel utazunk a fővárosba.

Amennyiben a két csapat közös múltját böngésszük, nagyon messzire nem kell visszamennünk az időben, hiszen az újonccal először tavaly nyáron találkozott csapatunk két felkészülési mérkőzés keretén belül Budaörsön. Az összecsapásokról egy döntetlennel és egy győzelemmel távozott a lila-fehér együttes. Bajnoki mérkőzésen 2015. szeptemberében találkozott először a két klub, akkor Békéscsabán 31:18 arányú hazai siker született.  

 

 

FEL