Város a gyerekeknek

2016. július 14. 12:48 | Varga Diána

Idén is megnyitotta kapuit a Hetedhét Játékváros Gyulán. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy a gyerekek a felnőttek világával ismerkedjenek meg, alkossanak, játszanak, barátokat szerezzenek.

Akárcsak a felnőttek világában, a játékvárosban is létezik munkaügyi központ, csak éppen gyerekeknek. A táborozók itt választhatják ki, milyen munkára jelentkeznek, azaz milyen műhelyben szeretnének részt venni. Ezért játékpénz, vagyis gyuró jár, amivel vásárolhatnak. Sőt, bank is létezik, itt is dolgoznak gyerekek, akik a fizetéseket kezelik. Vannak boltok, kiszolgáló egységek, kézműves manufaktúrák, önkormányzat. Sőt, rendhagyó esküvőt is celebrálnak. A város természetesen televízióval is rendelkezik, amelynek munkatársai minden momentumot megörökítenek.

– A tábor az első és legfontosabb célja, hogy a gyereknek megtanítsuk, mit jelent csapatban dolgozni, hogyan gazdálkodjunk a pénzzel, hogyan kell egymással kommunikálni. Azt is megtanulják a táborozók, hogy mindig mindent nem kaphatnak meg azonnal – mondta Szabó Enikő, a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület szakmai vezetője.

A táborban japán teaházat is kialakítottak, ahol a távol keleti kultúrával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Nem véletlenül, hiszen a tábor minden évben központi téma köré szerveződik. Ezúttal Korea, Kína és Japán áll a célkeresztben.  A nyári táborban ezúttal 230 gyermek és 65 segítő munkálkodik azon, hogy a 10 nap alatt a gyermekek jól érezzék magukat. A Hetedhét Játékváros július 15-éig tart.

FEL