Várhatóan jövőre digitálisan is elérhető lesz a békési múzeum anyaga

Országos szinten a második legmagasabb összeggel támogatja a békési múzeumot, területi múzeum szakmai kategóriában az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum a 2,3 millió forint értékű minisztériumi támogatást a gyűjtemény-feldolgozást elősegítő szakmai munkára, a számítógépes nyilvántartásra történő átállás előkészítésére és az ehhez szükséges számítástechnikai eszközök beszerzésére fordíthatja. Az elnyert összegből a békési intézmény egy laptopot, szoftvereket és külső tárhelyet, továbbá egy A2-es méretű szkennert vásárol. Erre azért van szükség, hogy az eddig dobozokban tárolt iratanyagot, a numizmatikai gyűjtemény és a múzeum egyéb tárgyi anyagát digitálisan is tárolják, valamint az interneten is kutathatóvá tegyék.

– A történeti dokumentumokat, iratanyagokat és régi fényképeket digitalizáljuk, és a kutató így számítógépen, az egyébként esetleg  érzékeny papírok kézbevétele nélkül kutathat a múzeum anyagában – emelte ki  Sápiné Turcsány Ildikó, a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum igazgatója.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,