Varga Zoltán: szót kértek, nem kaptak

2016. szeptember 9. 11:35 | Laczkó Viktória

Több polgármester nem jutott szóhoz a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülésén Gyomaendrődön, az MSZP Békés Megyei Területi Szövetségének elnöke, Varga Zoltán szerint. A politikus hozzátette: „nagyon érdekes dolgok voltak egy fontos napirend kapcsán.”

Varga Zoltán pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az úgynevezett ITP, azaz az Integrált Területi Program költségvetés kérdéseinek megtárgyalásakor szeretett volna több területi polgármester is hozzászólni a több módosítási javaslaton átesett programhoz, de erre a jelenleg érvényben lévő Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében nem kaptak lehetőséget. Mindez azért is érthetetlen az MSZP álláspontja szerint, mert egyrészt a települések polgármesterei azon napirendi ponthoz szóltak volna hozzá, ami az elkövetkezendő évek meghatározó programja lehet, másrészt a közgyűlés elnökének lett volna lehetősége szót adni.

- Szerették volna ezzel kapcsolatban a véleményüket elmondani, és teljes megdöbbenésünkre a közgyűlés elnöke nem adott szót a a polgármestereknek. Hivatkozott mindenféle SzMSz-re, amiben lehet, hogy az SzMSz hibás, mert az aljegyző úr elmondta, de többen érveltünk arra, hogy a közgyűlés elnökének van lehetősége szót adni - mondta el Varga Zoltán. 

 

FEL