Vannak még rendes emberek – Plüssöket rejt el a városban a csabai anyuka

2024. május 22. 16:24 | Such Tamás

Hétfőtől péntekig délutánonként a békéscsabai belvárosi padokon ülve 6-10 darab plüss arra vár, hogy pár kisgyereket boldoggá tegyen – olvastuk az egyik "anyukás" csoportban.

– A múlt hét végi lomtalanítás előtt, ahogy pakoltunk a lakásban, kiderült, van egy zsáknyi plüssünk – mondja megkeresésünkre Molnár-Rúzsa Krisztina, háromgyermekes anyuka, a plüss-biznisz ötletgazdája. – Percekig azon törtem a fejem, hogy vajon hova tudnám elajándékozni ezt a rakat játékot? Eszembe jutott, hogy a februári könyves dolog is jól sikerült.

 

Kriszta tiszta arany... 

 

Elmeséli, a nemzetközi könyvajándékozás napján (február 14., ami nem csak Valentin napja) hat gyerekkönyvet csomagolt be, majd ráírta, hogy körülbelül hány éveseknek ajánlja, és szétszórta őket a városban. Este a Biznisz Anyuk csoportban az egyik anyuka kiposztolta, hogy a nagyfia talált egyet, hazavitte, és óriási örömöt okozott ezzel a kistesójának.

– Ezúttal kora délutánonként elindulok a Korzó téri szökőkúttól a katolikus templomig és az útba eső 6-10 padra elrejtek egy-egy plüsst – folytatja. – Azt követően ugyanazon a vonalon sétálok vissza, és az egyik pontnál épp a tanúja voltam, hogy két kislány mennyire örül neki. Közben a Békéscsaba napjainkban Facebook-csoportban egy másik anyuka megköszönte az ajándékot.

A bejegyzést többen is kommentelték. Íme: „Vannak még rendes emberek”, „Több ilyen kezdeményezés kellene a gyerekeknek”, másvalaki azonban ötletet adott Krisztának, hogy máskor, mielőtt leírja az üzenetet, egy kicsit gyakorolja a szépírást, mert alig tudta kiolvasni a betűket. Ilyen emberek is vannak.

További programok »

Itthon

FEL