Változatos szakmai kínálat a középiskolásoknak – felsőoktatási kiállítás Gyulán

A Gyulai Ifjúsági Központ Felsőoktatást Kiállítást szervezett középiskolás tanulóknak az Erkel Ferenc Kulturális Központban. A diákok számos hivatást és szakmát ismerhettek meg a nyílt napon.

A rendezvényre sok diák érkezett, hogy megismerjék a megyei szakképzési lehetőségek egy részét. A másodéves színészhallgató, Juhos Marcell szakmai gyakorlatát a Békéscsabai Jókai Színházban tölti.

– Másfél éve kezdtem el a tanulmányaimat ebben az épületben, az érdeklődés pedig nagyon régóta jött. Szeretem megmutatni magam a közönség előtt, szeretek beszélni, énekelni, táncolni. Ennek megfelelően ezen a téren meg is kapom a képzést az iskolában és úgy érzem, hogy van lehetőségem továbblépni – árulta el Juhos Marcell.

Az elmúlt években a fiataloktól gyakran érkezett olyan visszajelzés a Gyulai Ifjúsági Központhoz, miszerint a régióban nincsen szervezett pályaválasztást segítő és bemutató rendezvény.

– A felsőoktatási kiállítást megyénkben az az igény hívta életre, hogy nincsen olyan jellegű rendezvény, ahol a 18 évesek vagy érettségi után állók érdeklődhetnének az őket körülvevő lehetőségekről. Erre az igényre próbáltunk válaszolni – fogalmazott a Gyulai Ifjúsági Központ kulturális szervezője.

Deli Annamária hozzátette: nagy öröm a szervezőknek, hogy az intézmények is bátran csatlakoztak a nyílt naphoz, így a terveik szerint a továbbiakban is rendeznek majd hasonló eseményt.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,